PİYASALAR

  • BIST 1009289.272.85%
  • ALTIN2940.7180.35%
  • DOLAR34.4660.07%
  • EURO36.3750.3%
  • STERLİN43.6570.29%
Gaye Yardımcı

Gaye Yardımcı

Yazarın Tüm Yazıları >

PAYLAŞMAK

A+A-

Basit düşünmek huzur veriyor çoğu zaman. Düşünülmeyen bir çağda hele ki! 
Paylaşmak. Başlığı atarken, ‘mutluluk’ cümlesi eşittir ‘paylaşmak’ diye düşündüm basitçe! Paylaştığım kitaplarda, filmlerde, güncel olaylarda aradığım ortak bir mutluluk. Güzel olan ne varsa, ulaşabildiğim kadar uzağa okunsun, anlaşılsın böylelikle hep çoğalalım felsefesi...

Sonuçta; “Paylaşmakla azalmaz insan.”Seçtiğimiz kitapları, müzikleri, filmleri -sosyal medyada- sevgimizi, duygularımızı, -özelde- paylaşarak geçip gidiyor hayat. 
Tahrip edilen zihnimiz, renkli ve değersiz kullan at bilgilerle dolu hayata inat var olan güzel olan ne varsa paylaşalım! 

Bu amaçla, son kapanmada; Tarihe mal olmuş isimleri kendi sözleri üzerinden anlatan bir seriden okuduğum 9 kitabı paylaşmak istedim. Destek Yayınları’nın şirin, farklı konseptiyle dikkat çeken felsefe serisini sosyal medyada olup görmeyen yoktur galiba? Başarılı kapak görselleri, seslisinden reklamlarına kadar bizlere aşina kıldığı kitapları ile “Leblebi Çerez” diye tabir ettiğimiz -bu tabiri de çok sevdiğim bir arkadaşım yakıştırırdı, hemen aldım.- Leblebi Çerez yaklaşık 100’er sayfadan günde 2 tane rahat okunabilen tam da hız çağına uygun yapıda eserler... 
İşte sosyal medya hesaplarımda da  görselleri ile paylaştığım kitaplar ve kısa yorumlarım Aziz YeniKapıHaber okuyucuları; 

1- Cehennem Acı Çektiğimiz Yer Değil Acı Çektiğimizi Kimsenin Bilmediği Yerdir 
#hallacımansur
Mesud Topal
Serinin en sevdiğim kitabı. Yazar çok güzel ve yalın ifadelerle anlatmış. Zaman ve mekan üstü bir hakikat felsefesi: “Ene-l Hak...” 
Baş ucu kitabı olur.

2- Yanlış da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir
#hypatia
 Yılmaz Şener
Hypatia’nın hayatı hep ilgimi çekmiştir, tarihin konuşulan tek kadın felsefecisi ve yaşadığı acıları net özetlenmiş. 

3- Hayatın Değeri Uzun Yaşanmasında Değil İyi Yaşanmasındadır
#montaigne 
Yılmaz Şener
“Montaigne yazdıklarıyla dünyanın günlüğünü tutuyordu” demiş yazar. 500 yıl öncesinde yazılanları aynı heyecanla aktarmış sanki...

4- Beğendiğiniz Bedenlere Hayalinizdeki Ruhları Koyup, Adına Aşk Diyorsunuz 
#Shakespeare 
Tuğba Sarıünal
Bu serinin kadın yazarlarını çok sevdim. Ayrımcılık gibi olacaksa olsun çünkü çok güzel yazmışlar, belli ki hayatını yazdıkları yazarları özümsemişler. 

5- Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir
#epiktetos
Aslı Perker
Bu kitapların en büyük özelliği koca koca adamları küçük küçük sayfalara başarılı özetlerle sığdırmaları. Kolay değil üzerine yıllarını vermiş, ciltlerle eserlere sığmamış,  tarihe mal olmuş adamları anlatmak...

6- Kaderini Sev Çünkü Aslında Hayatın Bu
#Nietzsche
Taner Şanlıoğlu
Burda yazar beni hayalkırıklığına uğrattı! Hristiyan etiğini paramparça etmiş Nietzsche için nerdeyse, “şehadet getirdi” diyecek diye bekledim yani. Bazı satırlarda alakasız yaşam önerileri dinler gibi hissettim kendimi! Nietzsche’yi az buçuk okuyanlar anlar okuduklarında kitabı; bu kadar drama queen olmanın gereği yoktu! 

7- Dışa Bakan Rüya Görür İçe Bakan Uyanır
#carlgustavjung
Özlem Küskü
Çok sevdiğim Jung’un Freud’la ilişkisi, kitaplarında okumadığım bir kaç ayrıntıyı da bulduğum başarılı bir yapıt olmuş. Campbell’den örnekler, sunuş yazısını ise ayrı beğendim. 

8- Savaşmaktan Vazgeçtiğin An Kaybedersin #ErnestoCheGuevara 

Zeynep Tütüncü Güngör
Önsözünü ile insana umut veren, akıcı dil ile yazılmış. Okurken, Carlos Puebla’nın söylediği versiyonuyla; “Hasta Siempre Comandate”(Sonsuza kadar elveda) şarkısı eşlik etti. 

9- Ne Olduğunu Anlamak İstiyorsan Ne Olmadığına Bak 
#Patanjali 
Serra Sağra
Patanjali ile ilgili hap bilgiler, bilmediğim konuları okumak güzeldi. 

Velhasıl; 

Hani ödev verilir ya, oku özetini çıkar diye... Destek Yayınları tam olarak bunu yapmış. Okumaktan çok görsele dayanan bu çağda yeniden okumaya heves, teşvik adına başarılı bir işe imza atmışlar. Dilerim çok satar en çok kadar da okunur.

Çağı aydınlatanlara, o ışığı taşıyanlara baki selam ve sevgiyle...

Bu yazı toplam 1428 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar