PİYASALAR

  • BIST 1009475.08-0.52%
  • ALTIN2503.6610.79%
  • DOLAR32.5980.14%
  • EURO34.8010.1%
  • STERLİN40.616-0.06%
  1. YAZARLAR

  2. Abdullah Öztürk

  3. KURBAN İBADETİ, SAMİMİYETTİR
Abdullah Öztürk

Abdullah Öztürk

Turuncu Dergisi
Yazarın Tüm Yazıları >

KURBAN İBADETİ, SAMİMİYETTİR

A+A-

Yoktan var edildiğinin farkında olmayan, farkında olmadığı için yoktan var edeni tanımayan, var edene saygı duymayan kişiler, var edenin, var ettiği kişilerin var edene olan kulluğunu sorgular, kendince kul olma gayreti içerisinde olanları hakir görür, var edene saygı duymadıkları için onları ve ibadetlerini eleştirir.
 
Bunu yapmalarındaki amaç kendilerinin entelektüel ya da aydın bir kişilik olduğunu ispat etme gayretidir ki bu durumda ayrı bir meseledir, var edenin varlığını inkar eden kişilerin aydın ya da entelektüel bir varlık olma olasılığı yoktur zira var edeni tanımayan kültürel ve bilimsel birikim ancak insani normlardan uzak bir yaşamın yansımasıdır.

Yok kelimesinin üç harften oluşmuş olmasına rağmen koca alemi içerisinde kaybedecek kadar gücü olduğunun bilincinde olmayan bu varlıklar, yoktan var edilmek ne demektir bilemeyecek kadar cahil kişilerdir.

Dünya üzerindeki tüm bilgileri hafızalarına kazımış olsalar dahi tanımadıkları yüce Allah’ın o bilgileri hafızalarında tutmaları için yarattığı beyinlerini depolama olarak kullanmak dışında başka bir amaçları yoktur.
Şuursuz bir depolama ya da bilgelik “hiç” bir işe yaramaz.

Hiç olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen bu insanlar, Allah için yapılan ve sorgulanmaması gereken ibadetler hakkında kendi akıllarıyla fikirler üretir, bu ibadetlerin yanlış olduklarını ispat edebilmek için uğraş verirler, verirler vermesine de akıllarıyla ürettikleri fikirlerin depolandığı beyinlerinin de sahibinin Allah olduğunu bilmezler.
Yazık!
Allah’ın varlığını inkar edecek kadar alçalabilen bu kişilerden Allah’a kul olma gayretinde olan insanların yükseldiği gibi yükselmelerini beklemek, dünya nüfusunun tümünün Müslüman olmasını beklemek gibidir.
Biz tüm dünyanın Müslüman olmasını hayal etmeyecek kadar aklını kullanan insanlarız zira tüm dünya Müslüman olduğunda olacak olan ile dünya üzerinde bir adet Müslümanın olmasının bizim nazarımızda bir farkı yoktur.
İslam; samimiyet meselesidir, samimi ve içten yapılan ibadetler kulun, var edene bir teşekkürüdür. Bu bilinçte olan kul olma gayretindeki insanlar, kurban ettikleri hayvanların etlerinin Allah’a ulaşmadığının farkında olan kişilerdir.
Kurban ibadetini eleştiren kişiler, kurban bayramından sonra gittikleri restoranlarda yedikleri etleri toprakta bitiyor sanabilirler ya da kul olma gayretinde olan Müslümanların vahşet yaptıklarını dile getirdikten sonra Amerikan menşeili hamburgercilerin önünde kuyruğa girebilirler, biz kul olma gayreti içerisinde olan Müslümanlar bu ve buna benzer düşünceye sahip kişileri muhatap almayacak kadar akıllı, zeki, bilinçli ve farkında olan insanlarız.
Bu özelliklerimizin de bizi yoktan var eden yüce Allah tarafından  nimet olarak verildiğinin farkındayız.
Samimi duygularla bizleri yoktan var edene ibadet eden tüm Müslümanlara selam olsun.

Bu yazı toplam 1451 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.