PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. YAZARLAR

  2. Gaye Yardımcı

  3. Gülümse Selam Ver! Bu İkili Virüsten Daha Bulaşıcı
Gaye Yardımcı

Gaye Yardımcı

Yazarın Tüm Yazıları >

Gülümse Selam Ver! Bu İkili Virüsten Daha Bulaşıcı

A+A-

“Gündüzler, geceler ve anlar, aslında hepsi canlı varlıklar; bu yüzden eskiler onları selamlardı” diye okumuştum bir yerde. Ve'l-asr, ve'l-leyl, ve'l-fecr... Ay’a, geceye, yeni doğan güne Selam! İletişimin en temel başlangıcı “Selamlaşmak” ve bunu yaparken gülümsemek. Başlangıç için harika bir

Seçim!

Hayatımızda herşey gelip geçiyor, virüste geçecek ama bozulan psikolojiler, hasta olan ruhlar nasıl düzelecek? Aylar süren bu alışık olmadığımız hepimizin ruh halini indirgeyen süreçten “ayakta çıkmak” için okuduğumuz yazılar, aldığımız destekler, çaresiz kalışlarımız işe yaramayan reçete çözümler... Liste uzayıp giderken; “Ölü bir değil ki ağlayasın, deli bir değil ki bağlayasın” deyip saldım çayıra mevlam kayıradan devam mı edelim yoksa;

Nil Karaibrahimgil’in

“Teldeki güvercin, yalıdaki çapkın

Kaldırımda baygın, sana da günaydın

Şarkıdaki serçe, camdaki teyze

Uykusuz aşık, sana da günaydın” şarkısındaki gibi kalbimizin içindeki yüzlerce kuşu serbest mi bırakalım?

Yeniden sosyal hayata başlarken, asık suratlar, selamsız sabahsız başlayan günler, gökyüzüne bakıp şükretmeyen dillerle bu iş olmaz arkadaşlar!

Evet işte @gayegohome dünyayı kurtaracak formülü açıklıyor! Ne kadar basit bir formül uygulaması çok kolay üstelik bedava Selam!

Selam, emniyet, huzur, selamet, sağlık, barış, rahatlık, iyi netice, kurtuluş gibi manalara gelen Selam. Bu gücü “Selam vermek, bir kimseye yapılacak en güzel duadır” görüşüne inanan ve destekleyen bir dine mensup olmamdan alıyorum üstelik!

İnsan ve toplum bilimlerine göre de sağlıklı iletişim için selamlamanın önemine dair binlerce görüşün, makalenin sonucu: “Selamlaşma sosyal bir beceridir.” Yani konu gayet basit; selam verip selamının alınması hem ahlaki, hem örfi hem de medeni bir tavır sergilenmesi anlamına gelmektedir ve toplumda sağlıklı iletişimin temel anahtarlarından biridir. Bitti!

Resmi üniforma içinde selam kurallara bağlansa da, ben daha çok Tarık Tufan’ın Kraliçe’nin Pireleri kitabındaki kült paragrafı “Yarın sabah olduğunda hayat adına dirençli bir sözcük söyleyeceğiz.

Yeniden!

Yeniden!

Yeniden!

Ve Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır”

Yine aynı kitaptan;

“Dışarı çık ve hayata dokun.

Hayat avuçlarında yükselsin.

Avuçlarındaki çizgilerden, nehirler taşsın sokaklara ve önüne katsın her şeyi.

Hayatı parmaklarınla hisset.

Yaşamak adına savur bütün yeminlerini.

Her şeyin yeniden başladığını söyle onlara.

Aşkı savun.

Üstü başı kavga kokan çocuklardan söz et onlara.

Dışarıdalar ve senin de çıkmanı bekliyorlar” daki cümleleriyle, aynı duygularla  “selam” vererek başlamayı tercih ediyorum, virüssüz hayatımıza. Hadi o zaman!

Önce gülümseyerek selam verelim ardından mutluluğun geldiğini göreceğiz çünkü bu ikili aynı tözün farklı ifadeleridir. Virüs temasla bulaşır tıpkı mutluluğun, gülümsemenin selamla bulaşması gibi. Biri hasta eder diğeri tedavi. Tercih hakkımızı bu yaklaşıma göre kullanmak elimizde. Gülümsemeyle verilen selamın evrenden yansıyarak tekrar bize huzur ve sağlık getireceğini keşfedip yaşamamız dileğiyle,

Ramazan Bayramınız mübarek olsun Aziz YeniKapı Haber okuyucuları...

Baki Selam ve sevgi ile.

Bu yazı toplam 2976 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar