PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. YAZARLAR

  2. Beyzanur Yılmaz

  3. MUTLULUK YAKININIZDA
Beyzanur Yılmaz

Beyzanur Yılmaz

Din Psikoloğu - Turuncu Dergisi
Yazarın Tüm Yazıları >

MUTLULUK YAKININIZDA

A+A-

Suçlamalar arasında, siyasal ve askeri casusluk ile örgüt kurmak, yönetmek, üyesi olmak, tehdit, cinsel saldırı ve istismar da gibi suçlamalar bulunmaktadır.

Soruşturma kapsamında 125 kişinin mağdur olarak ifadesi başvuruldu.

Dosyada 23 kişi tanık olarak yer alırken, 25 örgüt üyesi etkin pişmanlıktan yararlandı.

Firari bir sanığın dosyası ise soruşturma Mutluluk hayatımıza 'Sahip olmak' ve 'Olmak' kavramlarını yaşayış şeklimize göre geliyor aslında.
Hümanist ve varoluşçu psikologlardan Erich Fromm’un bu konudaki tespiti anlamlı ve güzel… Bir şeylere sürekli sahip olma çabası, üstüne ekleme, daha iyisini isteme, elindekiyle yetinememe, ‘Onda varsa bende de olsun’ düşüncesi vb…


Sizce Mutluluğu getiren şeyler mi?
Cevap; mutluluğu geçici kılan şeyler... Anlık ve zamanlık mutluluklar ya da olmayınca ortaya çıkan üzüntü ve hayal kırıklıkları.
Peki kalıcı mutluluk nasıl gelir? 
Varoluşunun ve içinde bulunduğun durumun bilinci ve farkındalığıyla ‘Olan’ hususlar içerisindeki memnuniyet ve şükürle gelir.  Şükür değeri mutlulukla yan yana bir değerdir.
Olan dediğimiz şey; ‘Olmak’, “Yani ben bu şekilde yaşıyorum. Bunun için varım. İçinde bulunduğum durum ve sahip olduklarım bunlar. İyi ki böyleyim” diyerek mutlu olduğunu kendine itiraf etmektir.

KALICI DEĞİLSE

‘Sahip olmak’ ise; “Hep daha fazlası olsun, fazlasına ve iyisine sahip olayım” düşüncesi ve davranışına dayanır. Bu şekilde hareket ettikçe yıpranan kendiniz olur ve kendinizi yitiren bir hale gelirsiniz. Değerleri, yaşamanın bile dışına çıkar, sabır ve şükür değerlerini yaşayamaz bir hale gelebilirsiniz. Elde ettiklerin ise kalıcı değil aslında geçici mutluluklar olur.
‘Olmak’ hususu hayatınızda yer edinirse ve bu düsturla hayatınızı yaşarsanız Yaratıcı sizin memnuniyet ve şükür halini gören ve duyan olarak yüce kudretiyle düşünemediğiniz birçok şeyi ve belki de hayal ettiklerinizi nasip edebilir. Siz siz olun O’na güvenin, dayanın.
Hindu mistik Ramana Maharshi’nın bir sözü çok anlamlı: “Mutluluk doğamızda vardır ve onu istemek yanlış değildir. Yanlış olan o içimizde iken onu dışarıda aramaktır” diyor.
Mutluluğu kendinizde bulmanız ümidiyle…


Yazılan iddianamenin kabul edilmesi halinde sanıklar, İstanbul 29'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.  

 

 

 

 

Bu yazı toplam 9420 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.