PİYASALAR

  • BIST 1009714.69-0.08%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. YAZARLAR

  2. Handegül Terken

  3. MANEVİ YOLCULUĞA DOĞRU: KONYA
Handegül Terken

Handegül Terken

Turuncu Dergisi
Yazarın Tüm Yazıları >

MANEVİ YOLCULUĞA DOĞRU: KONYA

A+A-

Ülkemizin yüz ölçümü bakımından en büyük, nüfus yoğunluğu olarak yedinci büyük şehri Konya’dayız bu ay. 
İç Anadolu bölgesinde yer alan Konya’da yaşamın neolitik çağda başladığına dair çeşitli kalıntılar bulunmaktadır. Bu durum sadece Konya’yı, Türkiye’yi ilgilendirmemektedir. Tüm dünya için önemli bir kültür mirası olan Çatalhöyük, Konya’ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. 

BİRÇOK DEĞERLİ İSİM YAŞADI 

1071 yılındaki Malazgirt savaşından birkaç yıl sonra Anadolu Selçuklu Devleti kurulmuştur. Konya’ya Selçuklular tarafından  halen yaşamakta olan birçok mimari eser bırakılmıştır. Konya tarih boyunca önce Hristiyanların sonra da Müslümanların önemsediği bir şehir olagelmiştir. Mevlana Celaleddin-i Rumi başta olmak üzere  Nasreddin Hoca ve Muhiddin Arabi gibi birçok değerli isim Konya’da yaşamıştır. 

Şehrin İpek Yolu üzerinde bulunması ticari olarak da önemli bir konuma getirmiştir. Ülkemizin  tahıl ambarı konumdaki Konya, sanayi alanında da ülkemizdeki en gelişmiş şehirlerdendir. 

MEVLANA HAZRETLERİ’Nİ ZİYARET EDİN 

Konya şehir merkezinde dünyanın her yanından ziyaretçiyi manevi huzuruna çeken, kapısı ve gönlü kim olursa olsun herkese açık olan Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri’nin türbesi bulunmaktadır. Sessiz ve huzur dolu mekanda biraz zaman geçirmek, ziyaretçilerin ruh yorgunluğunu alarak onları manevi bir yolculuğa çıkarmaktadır.Beyşehir Gölü, ülkemizin üçüncü büyük gölü ve en büyük tatlı su gölüdür. Ayrıca yine ülkemizin en önemli milli parklarından biridir. 

Ereğli Akgöl, kuş çeşitliliği açısından büyük öneme sahiptir ve yaklaşıl 200 kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. 

ŞEB-İ ARUS TÖRENLERİ 

Ankara, Konya ve Aksaray sınırlarında yer alan Tuz Gölü ülkemizin ikinci büyük gölüdür. Ülkemizin tuz ihtiyacının bir kısmı buradan karşılanır ancak özellikle görsel zenginliğinden ve farklılığından dolayı çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. 

Her yıl Vuslat’ı simgeleyen Şeb-i Arus törenleri dünyanın her tarafından ziyaretçilerin katılımıyla düzenlenmektedir. Ancak bu dönem dışında da zaman zaman Sema gösterisi izleme imkanınız olacaktır. Konya’da bulunan ve ilgi gören bir başka yer de Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’dir. Burada yaşayan kelebekler sizleri hayranlığa ve şaşkınlığa boğacaktır.İnce Minareli Medrese, Karatay Medresesi ve Alaaddin Camii şehir merkezinde ziyaret edilmesi gereken önemli yerlerden.

ULAŞIMI KOLAY 

Tarihi, korunmuş güzellikleri ile Meram ve Sille ilçeleri, Türkiye’de tek örneği olan Karapınar Çölü,  sönmüş volkanik bir kraterin suyla dolmasından oluşan Meke Gölü ve her birimizin fıkralarıyla büyüdüğü Nasreddin Hoca’nın türbesi Konya’da muhakkak görülmesi gereken yerlerden. Konya’ya; Ankara ve İstanbul’dan hızlı trenle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Etli ekmek ve tirit tadılmalı gereken önemli lezzetlerden. Konya düz arazisi, geniş coğrafyasıyla dünyanın her yerinden ziyaretçilerine kucak açmış sizleri bekliyor. Çünkü, gez dünyayı, gör Konya’yı!
 

Bu yazı toplam 2172 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.