PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. YAZARLAR

  2. Meral Akçay

  3. Koltuk Seçmenin Püf Noktaları
Meral Akçay

Meral Akçay

İç Mimar
Yazarın Tüm Yazıları >

Koltuk Seçmenin Püf Noktaları

A+A-

Yeni  koltuk takımı alırken mobilyasının sağlamlığı, boyutları, döşemesinin rengi, deseni, ergonomisi ve  fiyatı önemlidir. Satın alacağınız koltuk takımının sağlamlığı için nelere dikkat etmemiz  gerekiyor dersek, üç ana noktaya özellikle çok dikkat etmemiz gerekir. Birincisi mobilyaların yapımında, iskeletinde kullanılan ağacın cinsine dikkat etmeliyiz. İskeletin profil, sunta veya kavak gibi kalitesiz ağaçlardan yapılmamış olmasına dikkat etmeliyiz. Gürgen ,kayın gibi ağaçlardan yapılmış iskeletleri tercih etmeliyiz. İkinci kural kullanılan süngerin kalitesidir.İdeal olan sünger cinsi , ağır  gramajlı olan süngerlerdir. Hafif ve ince  süngerli ,hafif gramajlı koltukları tercih etmemeliyiz. Son kural ise koltuk  mobilyasının cilasıdır. Çok parlak ürünler yerine mat yada ipek mat cilalı ürünler her zaman kullanım açısından daha kolay olmasının yanında uzun ömürlü olması bakımından da değerli bir bilgidir.

 

koltuk-1.jpg
 

Tüm bunların yanında koltukta kullanılan tekstil  yani kumaş kalitesidir. Kolay yanmayan, terletmeyen ve kolay temizlenen özellikte olmasına , birleştirme yerlerinin  sağlam  olmasına, oturumu rahat, arkalığı çıkıntısız ve düzgün olmasına,  desenlerin ortalanmış  ve çizgilerin , dikişlerin uyumlu olmasına  dikkat ederek iyi bir tercih yapabiliriz. 
Koltuklarda  ,salonlarımızda kadife, şönil, tüvit, goblen ,teflonlu kumaşlar tercih edilmelidir.Oturma odalarımızda keten, sentetik viscon, koton idealdir. Sık dokumalı kumaşlar dayanıklıdır ve temizlenmesi kolay ürünlerdir.  Deri kumaşlar en dayanıklı kumaşlardır fakat   çok pahalı olduğu için  koltuklarda suni deri kullanılmaktadır  Suni derilerin temizlik kolaylığı vardır  fakat bu tür döşemeler dört mevsim kullanım açısından uygun olmamasının yanında   yırtılma , yıpranma ihtimali çok yüksek olan türler olduğu için tercih etmemekte fayda vardır.

koltuk-2.jpg

En çok dikkat etmemiz gereken diğer bir nokta  koltuk alırken konumlandıracağınız yerin ölçüsünü muhakkak elinizde bulundurmamızdır. Beğendiğiniz koltuk takımının bu ölçülere uygun olup olmadığını kontrol etmek olası bir hataya önleyecektir.

Koltukların rahat oturulabilir ve gerektiğinde uzanmaya elverişli  olması yaşam kalitemiz  ve dinlenme açısından önemlidir.Renk tercihleri yaparken mekanın diğer donatıları ve genel konseptimize uygunluğu göz önünde bulundurulmalıdır.Koltuğu tek başına düşünmemek genel konseptimizin bir parçası olarak algılamamız gerekir.

koltuk-3.jpg

Mobilya ve koltuk satın alırken bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilmek için muhakkak kullanım kılavuzunu incelemeyi unutmayın.

Sevgilerimle
 

Bu yazı toplam 3166 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.