PİYASALAR

  • BIST 1008860.31.85%
  • ALTIN2923.4480.26%
  • DOLAR34.256-0.01%
  • EURO37.405-0.07%
  • STERLİN44.8320.15%
  1. YAZARLAR

  2. Ersoy Kılıç

  3. KIYAMA DUR TÜRKİYEM!!! (SEN SADECE SEN DEĞİLSİN)
Ersoy Kılıç

Ersoy Kılıç

Yazarın Tüm Yazıları >

KIYAMA DUR TÜRKİYEM!!! (SEN SADECE SEN DEĞİLSİN)

A+A-

Bugün memleketime sesleneceğim kendimce. Ben buradan serzenişlerimi diyeyim de sesim duyulur ya da duyulmaz, üstüne alınan olur ya da olmaz…

Kısa kısa…

Bir Şey Bedava İse Ürün Sensin

Üretme sadece tüket. Ben senin yerine üretirim. Daha ucuza sana maledip veririm. Niye uğraşıyorsun, sana mı kaldı? Bunca kurdun arasında yem olursun. Yüreğini üzmene değmez, atölyeni, fabrikanı, işyerini bana sat, iyi fiyata satınalırım. Yat keyfine bak… diyorlarsa…

Ürün sensin dostum. Bir daha düşün.

Korkma! Ben Kimim ki Deme Ben Varım De

Evet, ürün olmak istemiyorsan korkma. İnsan bilmediğinden korkar, o vakit Çağrı’ya kulak ver “Oku” ve öğren, donan ve uygula.

Toprak Fabrikadır. Baban-Deden Fabrikatördü. Fabrikatör Çocuğuydun…

Zamanında dudak büktüğün, sırtını dönüp sevdasına kapıldığın şehir hayatı sebebiyle beğenmediğin ata toprağın var ya, belki de burnunun ucunda olup göremediğin kurtuluş reçetendi. Aslını unutma, neslini düşün. Nikahta değil sadece, toprakta da keramet vardır. Ve geç kalmadın, silkelen ve kendine gel artık.

Toprak İle Kimin Sorunu Olabilir ki

Atadan kalan aile toprakları ile kimin sorunu olabilir ki… Miras yüzünden muallakta kalan araziler sorunu en hızlı şekilde çözülmeli. Adalet başta olmak üzere konu ile ilgili tüm bakanlıklar taşın altına elini koymalı. Niye önemli? Gerek toprağını sürmek isteyen veya üstünde hayvanını otlatmak isteyen hak sahiplerinin gerekse mirastan gelecek payı ile birşeyler yapmak isteyen hak sahiplerinin eli-kolu bağlı. Bu hususta da arabuluculuk ve uzlaştırmacılık tarzı, hızlı çözüm odaklı bir sistem geliştirilmeli.

Reform ya da Devrim

Tarım ekonomisi, tarım reformu veya tarım devrimi şart ve kaçınılmaz. Ülkemizin de içinde bulunduğu bu küresel kriz sürecinde rağbet toprağa. Boş bırakmaya gelmez artık.

İllede Bu mu? Tercih Senin

İllede toprak, sadece ve sadece ziraat, tarım, hayvancılık diyormuşum gibi algılanmasın. Üretim ve yatırım anlamında gıda, lojistik, sağlık, kimya, enerji sektörleri tabiiki elzem ve çok önemli. Tüm bu alanların teknolojiden kopmaması önemli. Hele hele başlıbaşına yazılım ve teknoloji çok çok önemli.  Tüm sektörlerin sanayisi yine aynı şekilde önemli. Ve tedbiren hafif ve ağır silah sanayi… Eğitimin, donanımın, hevesin, yeteneğin, gücün… her neyin var ise… Seçim senin.

Kararda ve Uygulamada Hızlılık

Malum dünya yeni bir sürece girdi ve şu sıralar tedbiri elden bırakmamak kaydıyla bu süreçten çıkmayı konuşuyor. Hızlı, adil ve doğru hamleler yapmak kaydıyla çok yakın bir zamanda Türkiye olarak güzel bir noktada olabiliriz. Yani, üst makamların alacağı her türlü yasa ve kararların, teşvik ve desteklerin hızlı,adil ve doğru bir şekilde alınması gerekli. Ve uygulamada da süratli olmak çok çok önemli. Bürokratik engeller kalkmalı.

Su Enerji, Su Hayatî… İsraftan Kaçın

Sınırlar ötesi bir gidişat var ki; Petrol Savaşları yerini Su Savaşları’na bırakabilir. O yüzden henüz saltanatını sürüp yarın mücadelesini vereceğin temiz suyunun daha da kıymetini bil. Kenarında suyun olduğu toprağa verimli toprak derler. Verimli toprağının altında başka enerji kaynakların da var lakin unutma atanın sözünü: “Su uyur, düşman uyumaz.” Ve her nimet için genel uyarı: “Ye, iç ama israf etme.”

Her Türlü Depreme Karşı Hassas Ol

Unutmak nimettir, kabul. Ama hatırla yakın zamanda yaşadıklarını ve öngörülen o ki mazAllah yaşayacaklarını. Üstünde oturduğun toprağın kaygan, ironi dersen o da doğru, öyle de böyle de kaygan. Depremlere karşı dayanıklı yapılanma konusunda da hassas ol. Her konuda olacağın gibi bu konuda da tedbiri elden bırakma.

En Zoru…

Karşılığı olmayan faiz belası ve türevlerinin mevcut olduğu sistemden külliyen kurtulmak üzere mücadele edilmeli. Amaç faizi ortadan kaldırmak olmalı. Bu hususta faiz lobilerinin itibarsızlaştırma çalışmaları maalesef olacaktır ama sabırla gereği yapılmalı. Yerine birikimlerin ortaklık ve hissedarlık sistemine yönlendirildiği üretim ve mamul odaklı ikame bir mekanizma kurulmalı. Bu sırada spekülatörlere asla geçit verilmemeli.

Emek ve Eğitim

Bu jenerasyon emeği önemsemeli. Ellerini nasıra hazır hale getirmeli. Aile içinde, okullarda, yazılı-görsel-digital medyada değerler eğitimi, akademik eğitim ve öğretim önemli.
 

Sosyal Bilgilendirme

Her şey eğlence değil. Sinema, dizi, belgesel, proje yarışmaları vs ile yapım sektörü çok çok önemli. Hakkı öğretmek üzere tüm kültürel çalışmalara destek verilmeli.

Güven Tazele Artık

İman ettim diyorsun ama güvenmiyorsun. Önce Allah’a Güven. Başka… Kendine güven, milletine güven, devletine güven, toprağına güven… Sen işine bak, sabırla çalış, mücadele et, tevekkül et ve yine Güven.

Özetle;

Canlı mısın, İnsan mı?

Acıyı hisseden canlıdır, başkasının acısını hisseden insandır. Yaşadıklarından ders al, tercihlerinin sonuçlarının ve yaşatacaklarının hayatta iken başka canlılara ve insanlara, ve yine hesap gününe ilk adımını attığın kıyametinden sonra nesline ve insanlığa etkisi olacağını unutma.

Böyle devam edersen ancak birilerine bağırır çağırırsın.

Bağımsız Düşünen Son Jenerasyon Olmak İstemiyorsan Ayağa Kalk Türkiyem. Sen Sadece Sen Değilsin.

Selametle…

 

Bu yazı toplam 8606 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum