PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2478.4680.27%
  • DOLAR32.4620.1%
  • EURO34.6710.39%
  • STERLİN40.4990.46%
  1. YAZARLAR

  2. Gaye Yardımcı

  3. HOMELAND & ZALIM GURBET
Gaye Yardımcı

Gaye Yardımcı

Yazarın Tüm Yazıları >

HOMELAND & ZALIM GURBET

A+A-

Kuruluşundan beri mutfağında yer aldığım YeniKapı Haber ailemizin  “Yazarlar” bölümünde sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Sosyal medyada uzun yıllardır @gayegohome olarak devam ederken, Turuncu Dergisi’nde editörlük de varken YeniKapıHaber eksik kalmasın istedik.

“Coğrafya kaderdir” diyen İbn-i Haldun’a rahmetle isim kaderdir desek hatta nick name’in bile kader olduğunu iddia etsek kim karşı çıkabilir ki!

Adım @gayegohome olduğundan beri eve gidemiyorum! İşte ispatı!

Gündeme, konulara her dilden her telden direk dalıyorum; “Ay bu ne İngilizce, Arapça, ayyy ne yazmış” deyip mıkırdanmayın YeniKapı Haber Genel Yayın Yönetmeni ablam olur ona göre:) Birazda @gayegohome bakış açısıyla okuyun bakalım konuları bunun bir şans olduğunu ilerde anlayacaksınız çünkü “Hayatta herkesin bir Gaye’si olmalı” değil mi?

Yaklaşık 6 ay önce yerleştiğim Londra ile virüs ve pandemi maceramızla başlayalım ilk yazımıza.

60 milyon nüfusuyla 400 bin Türk’ün yaşadığı (395 bini Kahramanmaraşlı desem vallahi abartı değil) “Güneş Batmayan Krallık” Great Britain gözlerimin önünde batıdan batıdan battı Aziz Yenikapı okuyucuları!

Bizzat şahit oldum, yaşadım gördüm ve “memlekete” dönmeye karar verdim.

Tüm dünyayı etkisi altına almakla kalmayan ezip suyumuzu çıkaran bu bela corona başta ABD ve Avrupa’yı resmen tokatladı!

Tüm dünyada ilan edilen Pandemi ve “lockdown”a tam 10 gün sonra kerhen başlayan İngiltere, “Ülkede yaşayan 6 milyona bulaşır en fazla 600 bini ölür” diyerek kalan sağlar bizimdir şeklindeki politikasıyla yayılma ve ölüm hızında rakiplerini geride bıraktı.

Dünyanın en rahat, en umursamaz şekliyle yönetilen “corona kriz” sürecinde yaklaşık 30 bin ölümle, iyileşen hastanın neredeyse hiç olmadığı günler sakince geçiyor İngiltere’de!

NHS Ulusal Sağlık Sistemi (National Health Service) çaresiz, 65 yaş üstü “huzurlu ölüm protokolü” devrede (ötenazinin sevimli ismi) buna rağmen tek devlet tek yürekler!

İngiltere’nin yaşattığı hayalkırıklığı bir yana ülke yönetimin tüm iş bilmezliğine duydukları saygıya şapka çıkararak geri dönüyorum homeland’a

Cüneyt Özdemir’in dediği gibi “Türkiye’yi beğenmeyenleri önden önden alalım şöyle İngiltere’ye...” Bırakın gelsinler hele!

Velhasıl: Bu virüs elbette bitecek ama “vatan” kıymeti bilmeyenler hiç bitmeyecek! Allah yersiz yurtsuz kalan, dönecek bir yuvası olmayan insanların ne durumda olduğunu hissedenlerden eylesin, vatanının kıymetini bilenlerden...

Dobarlanın bıragmayın gendinizi, möhkem durun!

Baki selam ve sevgi ile...

Bu yazı toplam 2128 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar