PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. YAZARLAR

  2. Ersoy Kılıç

  3. HAİNİN MAYASINI NASIL TAHLİL EDERSİN?
Ersoy Kılıç

Ersoy Kılıç

Yazarın Tüm Yazıları >

HAİNİN MAYASINI NASIL TAHLİL EDERSİN?

A+A-

Corona salgını çıktı çıkalı dönen enteresan haberlerden biri de stoklamalar, alışveriş kuyrukları, market kasalarında kavgalar, boşalan raflar…

Bakıyorum da boşalan raf görüntüleri dışında diğer panik haberleri tamamen Ülkemiz dışından geliyor. Birkaç görüntüyü nadir de olsa bizim marketlerimizde gerek haberlerde gerek sosyal medyada gördüm lakin bizatihi yerinde şahit olmadım. Sosyal medyada “yok artık” cinsinden provokatif söylemlere de şahit olmadım değil hani. “Bu kuyruklar en yakın seçimlerde iktidarları alaşağı edermiş” cinsinden bazı el ovuşturucularını görünce üzüntü ile öfke patlaması arasında gidip geliyorum niye yalan söyleyeyim.

Merkezinde mal, mülk ve sadece dünya olan, komşu hakkını bilmeyen, devlet, vatan, millet ve en önemlisi en ufak İslami Şuuru olmayanların stokçu olacağını….Ammavelakin bu milletin mayasında böyle durumlarda en yukarıda söylediğim hezeyanların olmayacağını bilmeyenler var demek ki.

Böyle olağandışı durumlarda tedbir anlaşılabilir bir şey. Evet, üç-beş gün belki en fazla bir hafta ailesini ve hatta yakınlarını hatta hatta komşusunu düşünerek alır bir Müslüman erzağını da… Rafları boşaltırcasına bencilliği, kasalarda ve reyonlarda kavgaları beklemek; milleti panik ve endişeye sevketme çabaları ve “Türkiye’de Sosyal Patlama Başladı, Başlayacak” cinsinden algı oyunları neyin nesidir arkadaş.

Bu arada en hafif tabiriyle insanlıktan nasibini almamış fırsatçıların, etiket fiyatlarındaki oynamaları sebebiyle uygun fiyata alabilir miyim niyetiyle alışverişe gidenleri anlamaya çalışmaya zorluyorum kendimi ancak Devletin bu konuda çabalarını da görememek yine en hafif tabiriyle nankörlük.

Tam bu yazıyı editörümüze göndermek üzereyken “gizli belge” adı altında bir sahte ve yalan paylaşım ile ilgili haberin detaylarını görünce artık “Ya Kahhar” dedim. ( https://yenikapihaber.com/sosyal-medya-ve-whatsapptan-gizli-belge-adiyla-yayilan-gorsel-gercek-disi-133828h.htm )

Söylemeye çalıştığımın etrafında uzun uzadıya dönmeye gerek yok Dostlar.

Özet şudur:

Bu Ülkede, Bu Millet, Bu Mayasıyla birkaç hainin dürtmesiyle birilerinin istediği paniğe düşmez.

Düşen birkaç kişi ya da kişiler varsaonlarda “kırmızı çizgimizdir” dediğimiz kutsi değerlerini bir tahlil ettirsin. Normal olan, referans aralığının neresinde kaldığına bir baksın.

Ve birileri ve maşaları daha çok bekler; Türkiye’nin, -gerçekten salgın mıdır veya  kurgu mudur, kuruntu mudur  bilmediğim bu yaşananlarla- sendeleyeceğini.

Çünkü biliyorum ki bu Milletin özü sağlamdır, mayası sağlamdır, en kritik zamanlarda doğru karar verebilecek ferasete ve irfana sahiptir. Merttir, uyanıktır, soğukkanlıdır.

Sen de Kardeşim, ferdi olduğun için şükret O’na. Lakin bu bizim isteğimiz dışında verilen bir lütuftur.

Selam ve dua ile…

Bu yazı toplam 1547 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.