PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. YAZARLAR

  2. Ersoy Kılıç

  3. EN MASUMU CORONA MI YOKSA?
Ersoy Kılıç

Ersoy Kılıç

Yazarın Tüm Yazıları >

EN MASUMU CORONA MI YOKSA?

A+A-

Dostlar, bugünlerde içimden geldiği gibi yazıyorum. Parça parça değineceğim bu kez. Finalde taşları siz birleştirirsiniz.

  1. Biraz Düşünelim

Nemrut’u bir sivrisinekle, Ebrehe’yi ebabillerin gaga ucunda taşıdığı ile dümdüz eden Allah, içinde bulunduğumuz bu halde ne diyor olabilir ki…

Haydi bir düşünelim, diyoruz ki:

Bilmem neresi; yarasa, yılan, fare ne bulduysa yedi, bu virüs çıktı başımıza bela oldu. İyi de arkadaş biz ne yedik? Faiz yedik, haram yedik, kul hakkı, yetim hakkı yedik, dedikodu yaptık, gıybet kurulları kurduk komşu, arkadaş, akraba hakkı yedik. En ağırını söyleyeceğim: Domuzu haram belledik, yemedik ama haramı domuz gibi yedik. (Bağışlayın)

Hani uzak doğudan ticari mal getirip satan bizler için demiş ya çekik gözlü tedarikçi arkadaş: Ben bu müslümanları anlamıyorum. İstedikleri sahte ürünlerin üstüne uluslararası markaları yazmamızı istiyorlar, öğlen yemeğe götürdüğümüzde bunlar helal mi, domuz eti var mı diye soruyorlar. Sizin dininizde sahtecilik ve taklit ürün satmak helal mi?

  1. Nereye Bu Gidiş

Demişler ya büyükler: Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler. İçtikçe susuzlukları artar.

Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur.

  1. Kur’an’daki Müslüman Ben Miyim?

Uzatmaya ne hacet. Sebe Suresi 39’da “Yolumda ne harcarsan yerine başkasını veririm” diyen Allah’ın vaadine iman ederek yaşasaydık bu zulmü çağırır mıydık? (Allahualem…)

  1. Şimdi Ve Sonrası Yapılacak Ne?

Tedbire devam, bu bir sınama, hem de küresel bir sınama. Bir önceki yazımda dediğim gibi… Aşırılığa kaçmadan, endişe ve paniğe kapılmadan, rehavete kapılıp boş vermeden Devlet Erkanımız ve Bilim Kurulumuz ne diyorsa o. Uyacağız, uyaracağız.

  1. Stratejistlerin Söylemlerine Tamamen Kulaklarımızı Kapamamakla Beraber…

Ortada bir oyun (var ya da yok), velev ki varsa; aklını nefsine ve şeytana teslim etmiş organize aklın hesabına karşın… sabır, şükür, tedbir, tevekkül, akıl, cesaret, gayret, mücadele, sefer gibi kavramları İman potasında yoğurup istikametimize bakacağız. Hesapların üstündeki Hesaba teslimiyetle…

Herkese sağlık ve afiyet diliyorum.

Bu yazı toplam 1558 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum