PİYASALAR

  • BIST 1009565.14-1.18%
  • ALTIN2473.26-0.43%
  • DOLAR32.4460.12%
  • EURO34.48-0.09%
  • STERLİN40.384-0.27%
  1. YAZARLAR

  2. Arzu KARAKUŞ

  3. DESCARTES "Unutma, sana ışık tutan insanlara sırtını dönersen, göreceğin tek şey kendi karanlığındır."
Arzu KARAKUŞ

Arzu KARAKUŞ

Yazarın Tüm Yazıları >

DESCARTES "Unutma, sana ışık tutan insanlara sırtını dönersen, göreceğin tek şey kendi karanlığındır."

A+A-

(1596-1650)
1596 yılında La Haye’de doğmuştur. Öğrenimini Cizvit Kolejinde, üniversite eğitimini Poitiers’da tamamladı. Descartes, cebir ve geometriye getirdiği yeniliklerden ötürü büyük matematikçiler arasında sayılır. Aynı zamanda büyük düşünür olan Descartes felsefe ile yakından ilgilenmiş, felsefe alanında skolastik düşünceleri reddederek “ Düşünüyorum, o halde varım” sözünden yola alarak düşüncelerini Salt Akıl temeli üzerine kurmuştur. 
Descartes’in hem felsefe alanında hem de eserlerinde ilk olma özelliğini “Denemeler” adlı eserinde barındırmaktadır. Dört bölümden oluşan bu eserde, geometri, optik, meteorlar, metot konuları üzerinde durmuştur. İnsanlığın gelişmesindeki temel bilimlerin geliştirilmesini kendisine vizyon olarak belirleyen Descartes bu alanda kendisini ve çalışmalarını oldukça ilerletmiştir. Descartes; “Hiçbir şey keşfedilemeyecek kadar uzak olamaz sözünü” hayatına uyarlamış ve yaptığı bütün çalışmalarını bu doğrultuda yapmıştır.
 Yaptığı çalışmalar ile başarı basamaklarında zirveye çıkmayı başaran Descartes, bu başarılı ve tarihte hep kendinden bahsettirecek çalışmalarına 54 yaşında 1650 yılında son vermiştir. Ölmeden ardında birçok eser bırakan Descartes ölümünün ardından da basılmamış bir çok eseri hayata geçirilmiştir.
 

Bu yazı toplam 6474 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.