PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2488.9920.2%
  • DOLAR32.5510.06%
  • EURO34.655-0.01%
  • STERLİN40.446-0.38%
  1. YAZARLAR

  2. Nuran Sözen

  3. Çöle İnat Vaha
Nuran Sözen

Nuran Sözen

Yazarın Tüm Yazıları >

Çöle İnat Vaha

A+A-

Hayallerimizin rüyalarımızın hedefidir. Evet bu da sabrederek dikene bakıp gülü geceye bakıp gündüzü görebilmekle oldu. Tayyibimiz ,özelimiz,  abdestsiz besmelesiz adım atmayan özel kişilikli Cenab-ı Hakk’ın ve onun Habibibin şüphesiz seçtiği ve sevdiği bir evladımız………..

Bir büyüğünüz olarak ne çöllerden geçtik o vahaya ulaşmak için. Uyandık uyanıyoruz inşallah. İmtihan günlerimiz yakınımızda. Donmuş düşünceler, donmuş dallar, donmuş ruhlar baharla uyanırlar. Özellikle çok genç adaylarımız, adlarını ışıl ışıl önümüze seren özellikle çok genç  adaylarımız bu dünyadan ne alacağını değil, bu dünyaya hangi güzelliği sunacağını katacağını düşünen gençlerimiz de Tayyibimizin ikramıyla aramızda. Ne dediğini bilmeyenin söylediklerini dinleyecek kadar vaktimiz değersiz değil, onun için akl-ı selim, kalbi selim ile özellikle gençliğimizin içinde yaşadığı çağı ihtiyaçları neyi gerektiriyorsa onlarla techiz etmenin gayretine soyunmak gerektiğinin şuurunda olmalıyız. Babasına, soyuna, sopuna, maddiyatına dayanarak adeta bastonla yürüyen bir gençlik değil, kendi imkanları ile ayakta durabilen, yürüyebilen ve hatta koşabilen bir gençlik seviyesi hedeflenmiştir. Din ile ilişkisiyse gençte bir aksesuar ilişkisi değil, hayatın tamamını kuşatan bir mizan olarak kişinin madde ve ruh biriliği ile bütünleşmelidir.

İslam ümmetinin izzetini temsil edecek ve Rabbin muradı çerçevesinde aleme nizam verecek gençlik başı dik, özgüveni güçlü ve başarılı ve liyakatli bir gençlik olmak durumundadır ve olacaktır da bu dev adımıyla. Bilirsiniz ahilikte esas, yeni neslin sanatta beceride esnaflıkta bir ustadan el almasıdır. Bu gençlerin genç adaylarımızın el aldığı usta örnek şahsiyet Recep Tayyip Erdoğandır. Baştacı olmak isteyenler ona pür dikkat yaklaşsınlar yarınki derslere hazırlanalım Hz. peygamber bilgisizleri müjdelemez,  Molla Gürani hazretleri  öğrencisi şehzade Mehmet’e (Fatih Sultan Mehmet’e) onun İstanbul’un fethi için yanıp tutuştuğunu  görünce uyarıyor!  “Yarınki derslerine hazırlan Hz. Peygamber bilgisizleri müjdelemez.”

Bu yazı toplam 16242 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.