PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2497.3230.53%
  • DOLAR32.5850.11%
  • EURO34.7280.13%
  • STERLİN40.527-0.04%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Çipsiz eski kimliklerle oy kullanılabilecek mi?
Çipsiz eski kimliklerle oy kullanılabilecek mi?

Çipsiz eski kimliklerle oy kullanılabilecek mi?

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek erken seçimlerde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski kimliğe sahip vatandaşların oy kullanma durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eski nüfus cüzdanı kimliği olanlar 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerinde oy hakkı sıkıntıya düşecek mi? Sorusunu cevapladı.

A+A-

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenmesi kararı alınan Türkiye Genel Seçimleri'nde eski kimliğe sahip vatandaşların oy kullanıp kullanamayacağına ilişkin açıklamalar gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'na, Cumhurbaşkanlığı ve 27.dönem Milletvekili erken seçimlerine yönelik; 10 yıldan eski eski nüfus cüzdanı kimliğiyle oy kullanılamayacağına, Türkiye Genel Seçimleri’nde oy kullanacak vatandaşların 24 Haziran 2007 ve öncesi nüfus cüzdanlarının geçersiz sayılacağına dair haberlerin bulunduğu aktarıldı. Bunun üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü erken seçimlerde vatandaşların oy kullanabilmek adına eski nüfus cüzdanı kimliklerinin yenilemesi gerektiği ve ilgili çıkan haberlerin gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığının altını özellikle çizdi. Özetle, eski kimliklerin seçimlerde geçerli olacağını vurgulandı ve nüfus cüzdanı kimliklerinin kullanım sürelerinin 10 yıl olduğuna ilişkin herhangi bir düzenlemenin olmadığı bilgisi kaydedildi.

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamaları doğrultusunda; "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ve vatandaşlarımızın ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli olduğu hususu kamuoyuna duyurulur." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.