PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2429.254-0.19%
  • DOLAR32.5520.19%
  • EURO34.8810.59%
  • STERLİN40.5440.81%
  1. YAZARLAR

  2. UMUT ÖZKAN

  3. Bu Millet Diz Çökmez!
UMUT ÖZKAN

UMUT ÖZKAN

Avukat Arabulucu
Yazarın Tüm Yazıları >

Bu Millet Diz Çökmez!

A+A-

Bu Millet Diz Çökmez

İstiklal caddesinde gerçekleştirilen hain terör saldırısı 9 yaşındaki Ecrin ile babası Mustafa Meydan’ı, öğretmen Arzu Özsoy ile kızı Yağmur’u, Adem Topkara ile eşi Mukaddes Elif Topkara’yı hayattan kopardı.

PKK’nın hain saldırısında, vatandaşlarımızın olduğu kadar turistlerin de yoğun olarak ziyaret ettiği İstiklal Caddesinde pazar gününü tercih etmeleri sivillere yönelik büyük bir katliamın hedeflendiğini gösteriyordu. Terör örgütünün sivilleri hedef alması aynı zamanda PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle ne kadar sıkıştığını da göstermekteydi.

Hain terör eyleminin akabinde muhalefete yakın isimlerin PKK terör örgütünün yalanlamasına sarılıp İstiklal Caddesinde bomba patlatanların PKK’lı olmadığı yönündeki açıklamaları ve terör saldırıları iktidara yarıyor şeklindeki algı operasyonları kamuoyunda kafa karışıklığına neden oldu.

Muhalefet siyasi ihtiraslar uğruna bebek katili olmak gibi bir sicile sahip olan ve ülkemizi bölmeyi hedefleyen PKK’yı aklamanın derdine düşmüştü maalesef. Lakin emniyet güçlerinin çok kısa bir süre içinde failleri yakalaması ve olayın bütün yönleriyle aydınlatılması yalanlar üzerine kurulan algı operasyonunu da çürütmüş oldu.

İstiklal Caddesindeki patlamanın şifrelerinin çözülmesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde icra etmiş olduğu Pençe Kılıç Operasyonu neticesinde büyük kayıplar veren ve köşeye sıkışan PKK/YPG’li teröristler bu seferde Gaziantep’in Karkamış ilçesine roketli saldırı düzenledi. Karkamış'a atılan 10 roket saldırısı sonucunda 5 yaşındaki Hasan Karataş ile 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan hayatını kaybetti.

Muhalefetin aklamaya çalıştığı bebek katili PKK terör örgütü eski kodlarına dönmüş ve 5 yaşında bir çocuğu katlederken hedef gözetmeksizin sivillere saldırmıştı Karkamış’ta. Roket atılan yerlerden birisi de ilkokuldu ve sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan görev başında şehit düşmüştü.

Millet olarak terörle olan mücadelemizde 38 yılı geride bıraktık. Bu süreçte 5 bin 724 sivil vatandaşımızı toprağa verirken 11 bin 451 vatandaşımız da yaralandı. 1984’ten bu yana 675 polisimiz, 5 bin 945 askerimiz ve 1.556 güvenlik korucumuz şehit olurken 6 bin 812 polis, 15 bin 778 asker ve 2 bin 407 güvenlik korucusu da yaralandı.

Terörün ülke ekonomisine maliyeti ise 1.8 trilyon dolar gibi devasa bir rakama ulaştı.

Kanlı terör saldırıları karşısında devletimizin diz çökeceğini milletimizin de pes edeceğini zanneden taşeron örgütler ile küresel terör merkezleri ise 38 yıl boyunca hayal kırıklığına uğradı. Yapılan her terör saldırısından sonra milletçe daha çok kenetlenirken teröristlerin üzerine ise çok daha kararlı bir şekilde gittik.

Bu dönemde 24 bin 652 PKK’lı terörist öldürülürken 1.049 terörist ise yaralı ele geçirildi. 9 bin 55 terörist sağ olarak ele geçirilirken 8 bin 899 terörist ise teslim oldu.

Özellikle savunma sanayiinde atılan başarılı adımlar ve güvenlik güçlerinin son yıllarda yapmış oldukları çalışmalar neticesinde ülke içinde ve dışında terör örgütünün beli kırıldı. Ülkemizdeki PKK terör eylemleri 2016'ya göre yüzde 95 oranında azaldı. İstihbari faaliyetler neticesinde ise sadece 2022 yılında 200’e yakın terör saldırısı teşebbüs aşamasında engellendi.

2014 yılında 5 bin 558 kişinin katılım yaptığı PKK'nın, bugün yurt içindeki tüm silahlı eleman mevcudu 100 sınırına kadar geriledi. Terör örgütüne katılım sayısı her geçen sene azılırken bu sayı geçen sene 51 kişide kaldı. Bu yıl ise toplam 22 kişi terör örgütüne katıldı.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan istiklal caddesindeki hain terör saldırısından hemen sonra “Türkiye toplumuna korku salarak siyaseti dizayn etme çabalarına yabancı değiliz” diyerek PKK sözcülerine benzer bir açıklama yaptı.

Siyasi nefretle körleşmiş akılları ve kararmış vicdanları ile PKK’nın yalanlarını referans alıp terör saldırısını hükümetin yaptığını iddia edecek noktaya gelen muhalefet, PKK’nın kurulduğu günden beri sivillere yönelik eylemleri üstlenmediğini bilmemezlikten geldiği gibi, ilk saldırılarına başladığı 1984’ten bu tarafa sebep olduğu can kayıplarını da unutmuş görünüyor.

Küresel güçler ve taşeron örgütler şunu iyi bilmeli ki eskisinden çok daha güçlü bir Türkiye var. Kendi ürettiği savunma sanayii ürünler ile bu alanda tam bağımsızlığa kavuşan devletimiz, yurt içinde terörü bitirme noktasına getirirken Suriye ve Irak’ın 170 km içinde operasyon yapma kabiliyetine ulaşan silahlı kuvvetlerimizle terörün kökünü tam anlamıyla kazımayı hedefliyor. Bu mücadelede ise en büyük desteği devletinin yanında kaya gibi dimdik duran Aziz Milletimiz veriyor.

Bu yazı toplam 845 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.