PİYASALAR

  • BIST 10010237.66-0.96%
  • ALTIN2400.636-0.01%
  • DOLAR32.257-0.03%
  • EURO34.676-0.11%
  • STERLİN40.272-0.17%
  1. YAZARLAR

  2. UMUT ÖZKAN

  3. Türkiye Cahil Bir Ülke Değildir
UMUT ÖZKAN

UMUT ÖZKAN

Avukat Arabulucu
Yazarın Tüm Yazıları >

Türkiye Cahil Bir Ülke Değildir

A+A-

Muhalefetin seçimleri kaybedince milleti hor görmesine ve hakaret etmesine yabancı değiliz. İstemedikleri sonuçlarla karşılaşınca seçmene ‘‘bidon kafalı’’ ve ‘‘göbeğini kaşıyan adam’’ şeklinde benzetmeler yapanları da gördük, ‘‘çobanın oyu ile benim oyum eşit mi’’ diye veryansın edenleri de.

Köyden İndim Şehre ve Salak Milyoner gibi birçok filminde saf ve temiz Anadolu insanını canlandıran Metin Akpınar’ın ‘‘bugün Türkiye cahil bir ülkedir’’ sözleri ile kendisini yıllardır Tv ekranlarından izleyenler üzerinde hayal kırıklığı yaratmaktan öteye geçmemiştir. Oynadığı rollerle şöhrete kavuşan ekonomik olarak da hatırı sayılır bir servete sahip olan Metin Akpınar belli ki amacına ulaşmış olup şimdi ise geldiği yeri ve yaptığı işleri unutarak milletimizi karalamaya çalışıyor.

Aziz milletimize yıllarca farklı yüzlerini göstererek destek alıp işi bitince hor gören siyasetçileri yakından biliyoruz özellikle kendisini sağcı muhafazakâr olarak tanıtıp iktidar olanların siyasi hayatlarının son evrelerinde jakoben zihniyetin temsilcisi olduklarını itiraf eden türden açıklamalarını da unutmuş değiliz.

Bu jakoben zihniyetin son temsilcilerinden olan Metin Akpınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy verenlerin cahil olduğunu belirterek "Seküler, laik, pozitivist, Kemalistsinizdir, ne mutlu bana. Ama bir de karşı tarafta kocaman yüzde 51 var. Bugün Türkiye cahil bir ülkedir. Ben necip Türk Milleti'nin kararlarından ve allegliğinden ödü patlayan bir sanatçıyım. O yüzden onlar seçebiliyorlar, niye, çünkü (onu seçenlerin) ortalama eğitim seviyesi ilkokul beş. Daha liseden mezun bile olamadılar" ifadelerini kullandı. Bu bayağı ve yakışıksız açıklamaların sahibi olan Akpınar gibi geçimini bu milletin sırtından kazanan sanatçısı, yazarı, şairi imkân bulunca milletimize saldırmaktan bir an olsun çekinmiyorlar ne hikmetse.

Ülkemizde muhalif zihniyet seçimleri kaybedince milleti linç etme geleneğine sahiptir. Kendilerine oy vermeyince millete aptal ve cahil demekten geri durmazlar. Tarih boyunca da böyle olmuştur. 2023 seçimlerinin arifesinde adayları bile belli olmayan 6’lı masa ve bileşenlerinde endişe hâkim Erdoğan karşısında yine mi kaybedeceğiz endişesi.

Kendi içinde karar almaktan aciz, hiçbir projesi olmayan, birkaç oy için terör örgütlerine bile yeşil ışık yakmaktan çekinmeyen, adaylık için ABD’yi mesken tutan 6’lı masa ve destekçileri her geçen gün ivme kaybettiklerini görmekte. 20 yıllık Ak Parti iktidarı karşısında kazanma umutları azalınca Akpınar gibi olası bir hezimetin faturasını millete kesmeye çalışıyorlar ama nafile.

Aziz milletimiz her seçimde olduğu gibi doğru ve isabetli kararı yine verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Sonuç ne olursa olsun milletimizin kararına saygı duymayı her kesimin öğrenmesi gerekir.

2019 yerel seçimlerinin sonuçları neticesinde Ak Parti, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin iki büyük şehrinin belediye başkanlığını kaybetti. Seçim sonucunda hiçbir Ak Partili yetkili, oy veren seçmene karşı serzenişte bulunmadı. Aksine Ak Partinin yetkili kurulları aylar süren araştırmalar yaparak seçmenin bu yönde kullanmış olduğu tercihinin altında yatan nedenleri araştırdı. Girdiği tüm seçimlerde Ak Partiyi destekleyen seçmenin bu seçimde niye farklı bir tercihte bulunduğu sorusunun cevabı aranırken biz nerde hata yaptık diyerek parti içinde de geniş çaplı bir iç muhasebe yapıldı.

Tabii ki bu yönde yapılan çalışmalar Ak Partiyi 2023 seçimleri için de en büyük favori konumuna yükseltti. Eğer Ak Parti muhalefetin içine düşmüş olduğu hatayı yapmış olsa belediyeleri kaybetmesinin sorumlusu olarak seçmeni görse ve suçlasaydı milleti ile olan duygusal bağını kaybeder ve telafisi olmayan bir kopuşa neden olabilirdi. Ama Ak Parti yerel seçim sonuçlarını milletin kendisine bir ikazı olarak okumuş gereken düzeltmeleri yaparak 2023 seçimlerine en güçlü şekilde hazırlanmaktadır.

MİLLETE RAĞMEN SEÇİM KAZANILAMAZ

Altılı masanın seçimleri kazanmanın yolunun Erdoğan’a kaybettirmekten ziyade milleti kazanmaktan geçtiğini öğrenmesi gerekir. Siyaset, matematik değildir, üç ile üçü topladığınızda altı eder ama siyaset sahnesinde bir bile yapmaya bilir. Altı partinin bir araya gelmesi ve dışarıdan destekler seçim kazanmaya yetmeyebilir. Hele milleti hor ve hakir gören bir yaklaşımla seçim hiçbir şekilde kazanılamaz. Millete cahil diyeceğinize milletin düşmanı olan Pkk ve Fetö ile olan bağınızı koparın, iktidara alternatif projeler üretin, tiyatroları bırakıp milletin gönlüne girecek işlere imza atın.

Ve şunu hiçbir zaman unutmayın ki nihai karar mercii millettir…

Bu yazı toplam 765 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.