PİYASALAR

  • BIST 1009111.310.35%
  • ALTIN2323.8880.74%
  • DOLAR32.380.14%
  • EURO35.018-0.04%
  • STERLİN40.981-0.17%
  1. YAZARLAR

  2. Seda Şişman

  3. YAZ EKRANINDA NELER OLUYOR?
Seda Şişman

Seda Şişman

Turuncu Dergisi
Yazarın Tüm Yazıları >

YAZ EKRANINDA NELER OLUYOR?

A+A-

Son yıllarda ekranlar, kış sezonu kadar yaz sezonu da renklendirilmeye çalışılıyor. Oyuncu ve programcıların büyük çoğunluğunun paydos verdiği zaman diliminde bazı ekipler çalışma sezonunu henüz açıyor ve birden fazla dizi ağırlıklı projeler ekranlarda yer almaya başlıyor. Fakat benim en çok merak ettiğim nokta şu; özellikle dizi projelerinde neden yaz aylarında romantik komedi içerikli senaryolar sunuluyor? 
Romantik komediye adeta ‘Defolu’ yaftası yapıştırmak niye? Yaz dizilerinin bazılarında izleyicinin IQ ile dalga geçtiğini düşünmeden edemiyorum. Zaten doğru bir proje kış sezonunda da devam ediyor. Evet yaz aylarında izleyiciler genelde televizyondan uzak daha sosyal bir hayat içerisine girmektedirler belki de bu bir bahane olabilir yine de kaliteli işler izlemek isteyen izleyicilerin sayısı yadsınmayacak kadar fazla. Bu dikkate alınmalıdır. 

NİTELİK ÖNEMLİ 

Diğer bir konu ise; yıllar önceki sezonlarda iş yapmış projelerin tekrarları... 
Geleneksel festival niteliğinde her sezon ısıtılarak önümüze sürülen bu dizilerin artık bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabir-i caizse, “Tadı damağımızda kalsın” diye haykırmak istediğimizi de bilsinler değil mi? Evet! Kabul ediyorum. Gerilimden ziyade daha şeffaf, daha sakin içerikler reyting getirmiyor deniyor! Bence bu tamamen algı kurmak ‘Nasıl alışırsan öyle gider!’ kafaları... 
Misal; geçtiğimiz günlerde ekranlara veda eden İstanbullu Gelin dizisi için ‘Bu iş tutmaz’ diyen birçok kişi olmuştu ilk başladığında. O zaman da şu an ki gibi ‘Bu iş tutacak, göreceksiniz’ diyenlerden biriydim. Nihayetin de fena tuttu. Çünkü, izleyiciye meraktan çok mesaj veren sayılı yapımlardan biriydi. Velhasıl; bu nitelikte proje oluşturursanız ister yaz ister kış reytinglerin hangi sıralarda gezdiğini görebilirsiniz. Sanırım biraz kaliteye kuvvet vermek lazım her manada.

KLASİK FORMAT DEVAM EDİYOR 

Unutmadan! Geçen yaz itibariyle başlayıp bu yaz da rüştünü ispatlamış bir şekilde ekran hayatına devam eden Erkenci Kuş dizisi yine sezonun en iyi romantik komedi dizisi olarak devam edecek gibi görünüyor. 
Genel bir bakış açısıyla şu anı değerlendirecek olursak: Maalesef kanallar bu yazı da klasik formatlar ve eski dizi tekrarlarıyla geçirecek gibi görünüyor. ‘Acilen yenilenmelisiniz’ diyerek bir not geçiyorum! Ekranları maziye değil, eğlenceye boğun. Sanıyorum ki, yönetim ekipleri eylül sezonu için hummalı bir hazırlık içine girmiş bulunmakta. Bakalım bu yazın ardından sıkılmış izleyici yüzlerini nasıl yeni bir sezon bekliyor... 

 

 

 

Bu yazı toplam 12650 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.