PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2417.719-0.67%
  • DOLAR32.5720.27%
  • EURO34.8010.36%
  • STERLİN40.3020.22%
  1. YAZARLAR

  2. Ersoy Kılıç

  3. Romanov’u duydunuz mu?
Ersoy Kılıç

Ersoy Kılıç

Yazarın Tüm Yazıları >

Romanov’u duydunuz mu?

A+A-

İçinde bulunduğumuz konjonktürün en makul ve helal, ayrıca; Ülkemiz ekonomisi için de katma değer sağlayacak yatırımlarından birisinin “Hayvancılık” olduğu üzerine yoğunlaştığımın artık herkes farkında sanırım.

Bir önceki yazımdan sonra aldığım maillerde; benim gibi ahlayan, köye göç etmeyi düşleyen, bahçecilikle, organik tarımla, basit usül çiftlik hayaliyle (birkaç koyun ve birkaç tavukla) emeklilik hesapları yapan okurlarıma tebessümle şahit oldum. Lakin içlerinden biri vardı ki aynen şöyle yazmış:

Ersoy Abi Merhaba. Ben … (izni olmadan ismini vermem doğru olmaz bu yüzden belirtmek istemedim). Bursa’da yaşıyorum. 28 yaşındayım. Sosyoloji mezunuyum. Askerden geldikten sonra kendi başıma bir şeyler yapmayı çok arzu ettiğim için iş konusunda dikiş tutturamadım. Birkaç yere girdim-çıktım. Gece-gündüz bilgisayar başında araştırdım. Sizin gibi hayvancılığın tam zamanı olduğuna kanaat getirmiştim. Yenikapıhaber’de yazınıza denk geldiğimde heyecanlandım. Çünkü yanılmamışım.

Ersoy Abi, siz anladığım kadarıyla büyükbaş hayvancılığın üzerine yoğunlaştınız. Ben de dana, koyun, kaz, tavuk gibi hayvanlar üzerine üretim yapmak adına neler neler araştırdım bir bilseniz. Bilgisayarımdaki klasörlerin, dosyaların haddi hesabı yok. Son tahlilde kararımı “Romanov Koyunları” üzerine verdim. Muhtemelen araştırmışsınızdır... (Kıymetli Okurum, mailinde bayağı bir link göndermiş okumam ve izlemem için, hesaplar, tablolar yapmış… Burada onları paylaşmayacağım. Ancak en memnun olduğum şey neydi biliyor musunuz? Parça parça naklediyorum bakın ne diyor:

… Sizin 100 dana ile kurduğunuz hayaliniz için gerekli olan para ile = 100 romanov koyunu, yanında bir de onlar için kapalı bir ağıl kurarsınız. Yanına bir de ikinci el 4x4 pick-up alırsınız. Hatta bir miktar artar bile. Bu ağılın rüzgar almaması kafi. Zira romanovlar Rus Irkı koyunlar olup -40 derecede yaşayabilen türden hayvanlar. Bir sene sonra muhtemelen en az 500, en çok 700 koyununuz olur. Erkekleri satar, dişileri üretim için elinizde tutmaya devam edersiniz. Allah’ın yardımıyla hem para kazanmaya hem de romanovların sayısını artırmaya devam edersiniz…

… Ersoy Abi, ben kararlıyım, sizin gibi bir çıkış yolu bulma hayaliyle sonuna kadar devam. Allah ikimize de ve bizim gibi düşünüp bir şeyler yapmak isteyen herkese muvaffakiyetler versin. (Tekrar Teşekkürler Kıymetli Kardeşim, mailin ve duan için…)

Kıymetli Dostlar;

Bundan 4-5 sene önce haberlerde izlemiştim aslında romanovları. Ama dana beynime kazınmış. Klasik koyuna yatırımı da düşünmüş ama çabuk vazgeçmiştim ne hikmetse. Kıymetli Kardeşim bu maili atınca son birkaç gündür kendim de araştırdım bu cins koyunları. Bu alanda yatırım yapanların haberlerine ulaştım, okudum, izledim. Bu bereketli, bir batında 2-3 hatta 4 doğum yapan, kokusuz eti olan koyunlara yatırımın çok doğru ve makul olabileceği düşünülebilir.

Şimdi uzun uzun hesaplar ve romanovlar hakkında bilgilerle sizi yormayacağım dostlar. İnanın son zamanlarda geceleri nasıl yarıladığımı bir bilseniz. Sabaha kadar araştırabilirim aslında ama ertesi günü iş var, dinlenmem gerek… Daha bitmedi bu konuyu tedbiri elden bırakmamak kaydıyla, artılarıyla eksileriyle araştırmaya devam edeceğim. Ve fakat şu ana kadar çok etkilendiğimi bilmenizi isterim.

Faizin ne büyük bir bela olduğundan, faizsiz kazançtan, faize bulaşmadan ticareti tavsiye etmek adına kaleme döktüklerim bunlar. Zira kendim de söylediklerimi uygulamak ümidiyle yazıyorum emin olun.

Ne olur, istirham ediyorum, lütfen; OKUYALIM, araştıralım, düşünelim, iki cihan saadetimiz için faize bulaşmadan mücadele edelim. Allah hiçbir emeği karşılıksız bırakmaz (Amenna ve Saddakna). Ben de bir düş kurdum, sonunda n’olur, nasıl olur Sahibim bilir. Bir cansuyu gelir Biiznİllah.

Ve sizden bir diğer istirhamım; Yüreğimi ferahlatan, yüzümü güldüren, öğretici maillerinizi, yorum ve tavsiyelerinizi eksik etmeyiniz.

İzninizle çok sevdiğim bir söz dizisi ile noktayı koymak istiyorum:

Yüce Allah (C.C) İndirdiği Kitaplarında İlk Emir Olarak;

Hristiyana “Sev”,

Yahudiye “Yaşat”,

Müslümana “OKU” Buyurdu.

Ne Acıdır Ki, Hristiyan Sevmiyor, Yahudi Yaşatmıyor, Müslüman Okumuyor.

Hayırlısı Olsun…

Bu yazı toplam 2732 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.