PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. YAZARLAR

  2. Nuriye Ataseven

  3. Kış geliyor çayınızı demleyin
Nuriye Ataseven

Nuriye Ataseven

Yazarın Tüm Yazıları >

Kış geliyor çayınızı demleyin

A+A-

NURİYE ATASEVEN

 

Kış mevsimi çabuk gelir. Ekim ayında havanın soğumasıyla, dolaplardan çıkan hırkalarla, artan trafikle, kısalan günle, konserve sezonunun bitmesiyle gelir kış. Balkondaki çiçekler, komşu oturmaları, parktaki yorgun ihtiyarlar kışa hazır değildir. Kalplerimizin durumu da farksızdır. Ani gelen kışı sevmez, güneş doğmadan uyanmalara dayanamaz. Gelen kışı huzurla karşılayacak bir şeyler yapmak lazım. İçimizdeki kara kışı bastıracak bir dost lazım. Evet aylardan ekim, son baharın son durağındayız. Yaklaşan kışın telaşı şimdiden sardı her yeri. Şimdi bir çay demleyin ve sizinle bu ay paylaştığım iki kolay tarifi yapın. Hayat nasıl olursa olsun, mutfağınız huzur ve bereketle dolsun. Afiyet olsun.

 

GÜN POĞAÇASI

 

Malzemeler:

250 gram tereyağı veya margarin

Yağ büyüklüğünde peynir

3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı mahlep

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un

 

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler katılıp hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılır. Bezeler merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açılır. Önce 4 parçaya sonra 8 parçaya bölünür. Her biri üçgen rulo yapılır, yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında pişirilir.

Not: Peynir hamur malzemesiyle birlikte yoğrulacak.

 

 

BİSKÜVİLİ VEREV PASTA

 

Malzemeler:

1 paket kakaolu bisküvi

1 paket sade bisküvi

1 paket kakaolu puding

2.5 su bardağı süt

 

Hazırlanışı:

Pudingi ve sütü bir tencereye koyalım, kaynayınca ocaktan alalım. Uzun bir tepsi kullanalım. Sırasıyla sadece bisküviyi pudinge batıralım ve tepsiye yaslayalım sonra kakaolu bisküviyi pudinge batırıp sade bisküvinin önüne yerleştirelim. Bir sade bir kakaolu bisküvi kullanarak devam edelim. Bu işlemi tüm bisküviler bitinceye kadar uygulayalım. Kalan pudingle pastamızın üzerini kaplayalım. Hindistan ceviziyle süsleyelim. Soğuyunca buzdolabında dinlendirelim. Pastamızı verev şeklinde kesip servis edelim.

Bu yazı toplam 12349 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar