PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2495.3550.46%
  • DOLAR32.381-0.3%
  • EURO34.6980.1%
  • STERLİN39.941-0.4%
  1. YAZARLAR

  2. Feride Şimşek Benli

  3. Hücresel Beslenme
Feride Şimşek Benli

Feride Şimşek Benli

Yazarın Tüm Yazıları >

Hücresel Beslenme

A+A-

Diyet ve egzersiz yapmanıza rağmen kilo vermekte zorluk çekiyorsanız bunun nedeni hücrelerinizdeki kirlilik olabilir. Kötü beslenme ve hava kirliliği nedeniyle vücutta biriken serbest radikaller başta kanser olmak üzere birçok metabolik hastalığa neden olmakla birlikte zayıflama üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Doğru beslenme ve yanı sıra yeterli miktarda doğadan vitamin-mineral-aminoasit desteği alarak hücrelerinizi temizleyebilirsiniz.

KİRLENEN HÜCRELERİNİZ YAĞ DEPOLUYOR

Modern yaşamın getirdiği koşullar ve stres seviyesinin yükselmesi hücre kirliliğine sebep olmaktadır. Oluşan kirlilik enerji metabolizmasını yavaşlatmaktadır. Bu durum şişmanlığa zemin hazırlamaktadır. Obez kişiler genellikle az miktarda yemek yemelerine rağmen aşırı kilo aldıklarından şikâyet ederler. Bu olay obezlerin daha az ısı ürettiği ve alınan kalorileri daha kolay depoladıklarını gösterir. Obez kişilerin enerji metabolizmaları bozulduğu için bu olayla karşı karşıya kalırlar. Yağ dokularının salgıladığı zararlı moleküller hücre hasarını artırarak insülin fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Böylelikle kişi şişmanlamaya başlar.

NE YAPMALI?

Hücresel beslenmeyle antioksidan mekanizması güçlenerek genetik sıkıntılar önemli derecede ortadan kalkar. Temizlenen hücreler yağ yapımının da artmasını sağlar. Kişiye özel programlar hazırlanır. Kişinin yaşam tarzı, kan tahlilleri, genetik faktörleri ele alınıp detaylı vücut analizi yapılarak diyet programları oluşturulur. Özellikle bazı protein, vitamin ve mineraller hücre temizleme işlemini vücutta gerçekleştirir. Hücrenin temizleme fonksiyonunu destek sağlayan besinlere ilave olarak bitkisel takviyelerde kullanılır.

Bu yazı toplam 5043 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar