PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Halk, kendi üstünde bir güç tanımadı
Halk, kendi üstünde bir güç tanımadı

Halk, kendi üstünde bir güç tanımadı

A+A-

Yazar ve uzman aile danışmanı Nuray Baştan Aydın, 15 Temmuz ihanetinin birinci yıl dönümü nedeniyle Yenikapı Haber'e değerlendirmelerde bulundu.


15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti'ne, halka yapılan bir ihanet olduğunu belirten Aydın, o gün bütün ideolojik farklılıkların bir kenara bırakılarak vatan, millet, devlet, bayrak ortak paydasında buluşan halkın bir araya gelerek, "halkın gücünün üstünde bir üç yoktur" mesajını verircesine kahramanlık gösterip üstün başarı ortaya koyduğunu ifade etti.

15 Temmuz kalkışmasının inancın gücünün haince kullanılmasının bir sonucu olduğunu vurgulayan Nuray Baştan Aydın, FETÖ'nün toplumsal meşruiyet ve sempati kazanmak adına, toplum üzerindeki derin tesirleri hasebiyle kendisini "dinî" bir yapı mahiyetinde gösterdiğini, eğitim alanında geniş düzlemde çalışmalar yaptığını, çocuk yaştakilerin koşulsuz bağlanmasını sağlayarak planlanan senaryoları hayata geçirmekle görevlendirildiğini söyledi.

"Mantık yoktur, tek güdüleyici güç, verilen görevlerin ne pahasına olursa olsun yerine getirilmesi gerekliliğine  duyulan inançtır. Onlar sadece önlerine koyulan senaryoyu hayata geçirdiler. Vicdanlarını rahatlatan duygu ise "kendi mantıklarıyla hareket etmedikleri için sorumlulukta onlara ait değil" düşüncesidir." sözleriyle FETÖ'nün felsefesini açıklayan Aydın, milletin programlanmış bir senaryoyu hayata geçirmediğini, aksine vatanın, milletin tehlikede olduğunu hissettiğinde anlık bir refleks ile harekete geçtiğini ifade etti.

Hain girişimi hesap edip uygulamaya koyanların hesap etmedikleri şeyin 15 yaşın altında, hiç sorumluluk yüklenmez denilen gençlerin, kadınların bile kahramanca sokağa çıkması olduğunu belirten Aydın, kahramanlıkla sonuçlandırılan 15 Temmuz gecesinin zihinlerde hüznün ve gururun bir arada yaşandığı karmaşık duygular bıraktığını dile getirdi.

Yazar Nuray Baştan Aydın, FETÖ ihanetinin birinci yılı nedeniyle, darbeye direnirken şehit olan vatandaşlarımıza rahmet, gazilerimize sıhhat diledi.

Yenikapı Haber/ Sümeyye Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.