PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2489.4370.72%
  • DOLAR32.5110.25%
  • EURO34.7040.03%
  • STERLİN40.479-0.15%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yıldırım: FETÖ ile ana muhalefet partisi aynı safta
Yıldırım: FETÖ ile ana muhalefet partisi aynı safta

Yıldırım: FETÖ ile ana muhalefet partisi aynı safta

A+A-

Başbakan Yıldırım, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada FETÖ ile Türkiye'nin ana muhalafet partisinin aynı safta olduğunu söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda yaptığı konuşmada, şuranın 2017'nin ilk günlerinde yapılmasının ekonomi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Değerlendirme kuruluşlarının ekonomiyi değerlendirmekten ziyade Türkiye'deki istikrar ve güveni sekteye uğratmak, ülkenin gelişmesini geciktirmek için her türlü gayreti gösterdiklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz ekonomimize, milletimize, iş adamlarımıza güveniyoruz ve bugüne kadar bu oyunları nasıl boşa çıkardıysak son zamanlarda sahnelenen bu oyunu da boşa çıkaracağız. 2017 bazılarının sürekli olarak karamsarlık pompaladığı bir yıl olmayacak, aksine Türk ekonomisinin tekrar şaha kalkacağı bir yıl olacaktır Sayın Cumhurbaşkanım. Bugün bir sorumluluk almak üzere bu salondasınız. Cumhurbaşkanımızın geçmiş yıllardan beri söylediği bir şey var. TOBB, iş camiamızın en büyük çatı örgütü. Dolayısıyla bünyesinde 1,5 milyon üye var. Her bir üye bir kişiyi istihdam etse 1,5 milyon yeni iş alanı, yeni aş anlamına geliyor. İşte bugün burada Cumhurbaşkanımız da ifade etti, en az bir. Bu sayıyı artırdığımız zaman iki olunca 3 milyondan bahsediyoruz. Siz ekonomiyi büyütmek için insanlarımıza yeni iş alanı oluşturmak için bir adım attığınızda biz de iki adım atacağız. Bu yükü sadece size taşıtmayacağız."

Başbakan Yıldırım aynı zamanda mesleki eğitim programı için istihdam alanı oluşturduklarını, bütün bunlarla en az 2 milyon vatandaşa yeni iş imkanı açılacağını belirtti.

Halk oylamasında milletin her şeyi enine boyuna değerlendirip kararını ona göre vereceğini dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben şöyle bir şey söyledim. Dedim ki, 'PKK, FETÖ, HDP, hayır diyorsa biz, tabii ki evet diyeceğiz.' Fakat onlardan ses çıkmadı, ses CHP'den geldi. CHP başladı, 'Bu ne biçim konuşuyor Başbakan böyle şey olur mu'. Bu çok manidar ve düşündürücü. CHP'nin Türkiye'nin, Cumhuriyet'in kuruluşundan beri Türk siyasi hayatında var olan Atatürk'ün partisinin, bugün bölücü marjinal örgütlerin ağına düşmesi bu ülkeye yakışmıyor. Sırtını dağa yaslamış, bölücü terör örgütlerine yaslamış, ülkenin demokrasisini yok etmeye çalışan FETÖ ile Türkiye'nin ana muhalefet partisinin aynı safta yer almasını ben milletin takdirine sunuyorum."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.