PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2440.1770.51%
  • DOLAR32.458-0.23%
  • EURO34.756-0.63%
  • STERLİN40.547-0.57%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Tuz Gölü'ne Dünya Bankası desteği
Tuz Gölü'ne Dünya Bankası desteği

Tuz Gölü'ne Dünya Bankası desteği

A+A-

Dünya Banaksı Avrupa ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Muller, Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nde kapasitenin artırılmasında finansörlerden biri olmak istediklerini açıkladı.


Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cyril Muller, Dünya Bankası olarak enerji arz güvenliği noktasında sağladıkları finansmanlara değindi.

"Bu yıl, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin kapasite büyütme programı üzerinde çalışıyoruz. Bu takvim yılı içerisinde, söz konusu proje için önemli bir finansmanı onaylamayı planlıyoruz. Yıllık 1 milyar metreküp öngörülen Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisinde kapasitenin arttırılmasında, finansörlerden biri olmayı umuyoruz. Aynı zamanda, başka finansörlerin bulunması için de çaba harcayarak, Tuz Gölü Projesi'ni desteklemek için bir konsorsiyum oluşturabileceğimizi düşünüyoruz. Dünya Bankası olarak bunu TANAP için de yapmıştık. Aynı şey, depolama projesinde de geçerli olacak. Hükümet ve proje sponsorlarıyla görüşerek, diğer finansörlerin bulunmasını sağlayacağız, çünkü Dünya Bankası standartları kullanıldığında şartlar daha kolay oluyor."

Muller, ayrıca Türkiye ile ilgili bu yıl kamu binalarında enerji verimliliğine yönelik uygulamaları destekleyeceklerini, bunun için bir dizi çalışma yapıldığını ve okul, idari binalar gibi çeşitli kamu kurumlarında pilot projelerin başlayacağını da kaydetti.

Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle ilk yastık gazının basılmaya başlanacağı Tuz Gölü'nün altına inşa edilen doğalgaz depolama tesisi, 12 sondaj kuyusundan oluşuyor. Toplamda 1 milyar metreküp çalışma gazı kapasitesi bulunan tesisten, tam olarak devreye girdiğinde, Türkiye doğalgaz şebekesine şu anda günlük 40 milyon metreküp doğalgaz verilebilecek. 


AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.