PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Türkiye'nin ve Cennetin Bir Köşesi Artvin!
Türkiye'nin ve Cennetin Bir Köşesi Artvin!

Türkiye'nin ve Cennetin Bir Köşesi Artvin!

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Gürcistan’a sınırı olan Artvin’in Karadeniz’ e de kıyısı bulunmaktadır. Ancak denize kıyısı olsa da ziyaretçilerini eşsiz ve yeşil doğasıyla çekmektedir...

A+A-

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Gürcistan’a sınırı olan Artvin’in Karadeniz’e de kıyısı bulunmaktadır. Ancak denize kıyısı olsa da ziyaretçilerini eşsiz ve yeşil doğasıyla çekmektedir... Yaylaları ve milli parkları ile geniş bir coğrafyada bir çok alternatif rota sunmaktadır. Ankara ve İstanbul’dan direk uçuş ile Trabzon’a, ardından karayolu ile ya da Karadeniz sahil yolunu takip ederek de Artvin’e ulaşabilirsiniz.

whatsapp-image-2019-01-23-at-12.22.47-(2).jpeg

Ayrıca Gürcistan sınırları içinde bulunan Artvin Hopa havaalanına uçuş tercihini de düşünebilirsiniz. Yeşilin binlerce tonunu görebileceğiniz gibi ömrümüz boyunca yetecek oksijeni sık ormanlarında alabilirsiniz... Karagöl Sahara Millî Parkı, Türkiye’deki 40 Millî Park alanından birisidir ve Artvin’in Şavşat ilçesi sınırları içerisinde yer almakta olup iki ayrı sahadan oluşur: Bunlar Karagöl ve Sahara Yaylası’dır. Artvin fotoğraflarını aradığımızda karşımıza çıkan Karagöl çıkacaktır... Kafkasör Yaylası’nda da Artvin’in geneline yayılmış olan Karadeniz ve Kafkas kültürü hakimdir. Artvin topraklarında laz, Gürcü, Kıpçak Türkü ve Hemşin kültürleri harman olmuş ve Kafkasör Yaylası’nda bu kültür çeşitliliğini birleştiği yerlerden biridir. Kafkasör Yaylasını ziyaret edecek olan gezginlerin Temmuz ayını tercih etmesi Kafkasör Festivaline katılabilmeleri açısından önemlidir. 

whatsapp-image-2019-01-23-at-12.22.47.jpegwhatsapp-image-2019-01-23-at-12.22.46.jpeg

Her yıl Temmuz ayının ilk haftası düzenlenen bu etkinlikte matadorsuz boğa güreşi yapılmaktadır.  Türkiye’de boğa güreşi yapılan tek arenanın burada olması ve boğanın Artvin’in simgesi haline gelmesi bu festivale verilen önemi gözler önüne sermektedir. Üç gün süren Kafkasör Festivali’nde  boğa güreşlerinin yanında halk şairlerinin atışması, yöresel oyunlar özellikle Atabarı oyunu sergilenmektedir. Yöresel tatları da deneyebileceğiniz yeşilin içindeki bu güzel festivale katılmadan dönmemenizi tavsiye ederiz. Atatepe, Artvin’in ilgi gören mekanlarından biridir. Üzerinde bulunan Atatürk heykeli ile üç vadiye hakim manzarası ile iki senedir turistlerin ziyaretine açıktır. 

whatsapp-image-2019-01-23-at-12.22.48.jpeg

Şavşat, özellikle kampçıların ilgi odağı olan Türkiye’nin 10. Sakim şehridir. Gölleri, akarsuları, şelalesi ve doğal güzellikleri ile bu ünvanı sonuna kadar hak etmektedir. BORÇKA- MAÇAHEl Türkiye’nin bittiği yerde ve uNESCO tarafından Türkiye’nin ilk ve tek biorezerv alanı olarak ilan edilmiş Maçahel ülkemizde kafkas arı ırkının olduğu tek yer. Şavşat sınırları içinde bulunan Karagöl’e adaş bir göl de Şavşat’da bulunmaktadır. İsimleri gibi huzur veren sakinlikleri de hangisinin daha güzel olduğu sorusunu kendinize sormanıza sebep olacaktır... Artvin bir kaç satırla anlatılamayacak güzellikleri ile i cennetin dünyadaki bir tasviri olarak öncelikle sizleri sonra yabancı turistleri bekliyor...
 

 

Yenikapıhaber - Turuncudergi / ÖZEL

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.