PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2488.2380.17%
  • DOLAR32.5410.01%
  • EURO34.702-0.07%
  • STERLİN40.449-0.37%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Türkiye'nin güçlü geleceğine inanıyoruz'
'Türkiye'nin güçlü geleceğine inanıyoruz'

'Türkiye'nin güçlü geleceğine inanıyoruz'

A+A-

Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği CEO'su Wansleben, Türkiye'nin güçlü geleceğine inandıklarını, Türkiye'nin potansiyeline güvendiklerini söyledi.


Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) CEO'su Martin Wansleben, DIHK'e üye olup Türkiye'de yatırımı olan 6 bin Alman şirketinin olduğunu ve Türkiye-Almanya ilişkilerinin çok yakın olduğunu söyledi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye kısa vadeli kredi notu verdiklerini söyleyen Wansleben, Alman şirketlerinin Türkiye'de uzun dönem perspektifleri olduğunu, uzun vadeli yatırım hedeflediklerini belirterek  Türkiye'nin güçlü geleceğine inandıklarını, Türkiye'nin sağladığı potansiyele de güvendiklerini söyledi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Standard & Poor's ve Moody's'in kararına rağmen Türkiye'deki Alman şirketlerinin burada uzun vadeli yatırıma inandığını ifade eden Wansleben, şunları kaydetti:

"Bazı yatırımlar daha iyi günler için ertelendi. Türkiye'nin en önemli avantajı genç nüfusu. Bu da ekonomi için büyük bir avantaj. Çünkü genç nüfus, iş gücü ve müşteri yaratır. Gelişen ekonomi ve gelişen toplum, şirketler ve insanlar için büyük bir avantajdır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile iş birliğimiz var. Kurum ve kişiler olarak birbirimizi 10 yıldan beri tanıyoruz. Güçlü ve yakın bir şekilde TOBB ile çalışıyoruz. Türk ve Almanların birbiri ile iş yapmalarını istiyoruz."

Wansleben, Almanya'daki şirketlere Türkiye'nin potansiyelini ve bölgesel gücünü anlattıklarını bildirdi.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.