PİYASALAR

  • BIST 1009096.770.19%
  • ALTIN2324.5310.77%
  • DOLAR32.3650.1%
  • EURO34.96-0.18%
  • STERLİN40.891-0.39%
  1. YAZARLAR

  2. Zahide Ceylan

  3. Kitap okumak...
Zahide Ceylan

Zahide Ceylan

Genel Yayın Müdürü
Yazarın Tüm Yazıları >

Kitap okumak...

A+A-

Kitap okumak; hiçbir ön hazırlık yapmadan, telaşa kapılmadan, varacağınız yere rezervasyon yaptırmadan, bavul hazırlamadan, ütüyü fişte unuttun mu ? Evden çıkarken kapıyı kilitledin mi ? sorularına maruz kalmadan, aklınızı bulandırmadan yapabileceğiniz en güzel tatildir.
Kaçamaktır, serüvendir tahayyül edebilmenin girizgahıdır.
Belki de hayatınız boyunca görmediğiniz ya da göremeyeceğiniz biriyle dost olmaktır.
Aşkı, sevdayı, acıyı, kederi, hüznü, sevinci, umudu, umutsuzluğu hissetmek hatta ve hatta tahayyül denizinde kulaç atmaktır.

Kitap okumak;
İlk aşk acınızı tek başına yaşamamak için Özdemir Asaf ile tanıştırandır, Nazım’ın Piraye’ye sevdasının sancısıdır, Akif’in vatan sevgisidir, Üstadın düşünce ikliminde yeşeren, gölgesinde oturup sohbet edilen çınar ağacıdır.
Harflerin nimet olduğunun farkında olmaktır, kelimelerin hem can yaktığını hem de can kattığını anlatandır, cümlelerin kılıçtan daha keskin olabileceğini kanıtlayandır.

Kitap okumak; kısacası yazarken kullandığınız harflerin aslında, kısa olmadığını anlamanıza sebep olandır, uzun; yazmak istediğiniz zaman, kısa bir kelime kullandığınızı fark edip, ne büyük tezat diye düşündürendir, kadın kelimesinin milyonlarca cümle yazılsa da gerektiği kadar güzel ifade edilememe yasasının kararını veren yüksek mahkemedir.

Okumak, eylemini gerçekleştirmek harflerden oluşan kelimelerin, cümlelerle buluşup, sevdaya şahit olunmasına, gözyaşı dökülmesine, hayali kahramanların var olmadığını bilseniz dahi onlar için üzülmenize, çoğu zaman sevinmenize sebep olan bir eylemdir ve işin ilginç yanı bu eylemi gerçekleştirmek için herhangi bir kurumdan eylem yapmak için izin almanıza da gerek yoktur.

Okuyan kişi; tutsak olsa bile denizin mavisini görebilir, sevdiği şarkıda yanında olmayan sevgilisi ile dans edebilir, bir ağaç gölgesinde sohbet ettiğini düşünebilir, hiç bir zaman sahip olamayacağı malikanenin koridorlarında ki asılı resimleri inceleyebilir, fantastik kahramanların dünyayı kötülerden korumasına şahit olabilir, hatta onlara yardım bile edebilir, gitmediği coğrafyaların güzelliklerine ücret vermeden ulaşabilir ki güzelliklere ulaşabilmek için uzun yolculuklar ya da sancılı uğraşlar vermeniz gerekir.

Ez cümle, okuyan kişi tanışan kişidir, tanıştığı kişinin cümleleri sayesinde bazen yazan kişi ile arkadaş olmak bazen de dost olmak isteyen kişidir, haliyle yazan ve okuyan kişiler selamlaşan kişilerdir.
Bu yazı; bir merhaba yazısıdır, tanıştığımıza memnun oldum, cümlelerin ve kainatın sahibinin selamı, okuyan güzel insanın üzerine olsun.
Selamün Aleyküm.
Benim adım; Zahide Ceylan
Okuyan kişi ile tanıştığıma memnun oldum.

Bu yazı toplam 5436 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.