PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2242.741-0.07%
  • DOLAR32.3250.05%
  • EURO35.155-0.12%
  • STERLİN41.082-0.19%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. İşte yeni Ford Focus Sedan....Özellikleriyle bir üst sınıfa göz kırpıyor
İşte  yeni Ford Focus Sedan....Özellikleriyle bir üst sınıfa göz kırpıyor

İşte yeni Ford Focus Sedan....Özellikleriyle bir üst sınıfa göz kırpıyor

Otonom sürüş özelliğiyle bir üst sınıfa göz kırpan Ford Focus’u sizler için yakından inceledik.Premium teknolojilerin çoğunu bünyesinde bulunduran FORD, C sınıfı modeli Focus’da üst düzey teknolojilerini kullanmaktan kaçınmamış. Neredeyse bütün imkanlarını seferber etmiş. Bu sayede araç bir üst sınıfa göz kırpar olmuş...

A+A-

TASARIM

Dış tasarımda birçok çizgisi korunmuş gibi görünse de, model artık daha akışkan çizgilere sahip. Bunu özelikle yan profilde görebiliyoruz. Ön tarafta balık ağzı ızgara kimliğini koruyan model, farların yapısında değişikliğe gitmiş. Farlar çamurluğun biraz daha içine alınmış. O kurbağa gözü gibi çıkan yapıdan kurtulmuş ve artık daha modern bir görüntüsü var. Sis farları dikey konumlandırılmış. Kaput bir önceki modele göre daha heybetli görünüyor. Jant yapıları gözüme çok daha güzel göründü. Hele ki ST-LİNE paketinde..

İçeriye geldiğimizde ise farklılıklar hemen gözümüze çarpabiliyor. İlk olarak vites topuzunun artık yerini yuvarlak bir joysticke bırakması, yaşam alanını oldukça genişletmiş. Malzeme kalitesi biner binmez dikkatimizi çeken 2. Unsur oldu. Koltuklar oldukça rahat ve yanal destekleri başarılı. Direksiyon simidinin yeni görüntüsü sanki bir tık daha iyi olmuş. Ekran ve konumlandırılması oldukça başarılı. SYNC teknolojisi her zamanki gibi çok başarılı çalışıyor. Sesli komutlara anlık cevaplar alınabiliyor. Teknolojik tuşların ulaşılır yerlerde olması ergonomiyi üst seviyeye çıkartıyor. Genel olarak göze hitap eden bir konsol bizleri karşıladı.

Devam eden hastalıklar da var tabi.. Mavi çubuklu gösterge paneli hala eski tadı veriyor. Dijital olması artı tabi ki ama görsellikten sınıfta kalabiliyor. Görselleri sizinle paylaşacağım, özellikle tasarım hakkındaki yorumlarınızı haberin altında bizlerle paylaşmanızı istiyorum.

SÜRÜŞ VE KONFOR

FORD denilince akla teknoloji ve yol tutuş gelir. Yeni Focus, kesinlikle bu iddialara cevap verir nitelikte özelliklere sahip. Yol tutuşu ne kadar üst seviyedeyse, teknolojisi de bir o kadar iddialı. Bir kere Otonom sürüş 2 var. Daha ne olsun… Testimizde özellikle otonom sürüş üzerine çok vakit ayırdık. Sistem nasıl çalışıyor biraz ondan bahsedeyim sizlere. Modelde adaptif hız sabitleyici ve şerit takip hizalama sistemi var. Adaptif hız sabitleyici yani ACC’yi açtıktan sonra hızınızı istediğiniz km de sabitliyorsunuz. Bu aşamadan sonra şerit hizalama sistemini de direksiyon simidinin üzerinden açıyorsunuz. O andan itibaren araç şeritleri algılar ve OTONOM Sürüşü devreye sokuyor. Sistem devreye girdikten sonra kontrol tamamen araçtadır. Ne gaz ne fren ne direksiyon hiçbir şeye dokunmuyorsunuz ve araç sabitlediğiniz hız üzerinden kendiliğinden ilerliyor. ARAÇ, arada bir orada olduğunuzdan emin olmak için direksiyona dokunmanızı istiyor. Araç, durağan hallerde bile kendiliğinden yavaşlayıp 3 saniyeye kadar kendiliğinden hareket ediyor. Otonom Sürüş 2 deki fark da bu zaten. Sistem şeritlerin belirgin olduğu her alanda çok net çalışıyor. Bu teknolojinin dışında modelde güvenlik ve pratik teknoloji ağı da oldukça geniş. Neler mi var? Kısaca bir göz atalım..

 

Şerit takip Sistemi
Ön arka Park sensörü
Geri Görüş Kamerası
Start Stop sistemi
Elektronik park sistemi
Yokuş Kalkış desteği
Far sensörü
Navigasyon sistemi
Bütün medya çalar sistemleri ( usp, aux, bluetooth)

– Otomatik katlanan yan aynalar
– Yağmur sensörü
– 3 farklı sürüş modu ( eco, normal, sport)
– YOL bilgisayarı
– Çift taraflı dijital klima

Teknoloji ağı görüldüğü üzere oldukça geniş. Sürüşten devam edelim.. Test aracımızda 8 ileri otomatik bir şanzıman vardı. Geçişler oldukça sarsıntısız ve geçiş süreleri başarılıydı. Yalıtım muhteşem olmuş. Tasarım, dışarıdan gelebilecek olumsuz sesleri çok iyi izole ediyor. Süspansiyonlar hem sürüşe hem de konfora odaklı yapılandırılmış. 2 alanda da başarılı sonuçlar alabiliyorsunuz. Kullandığınız mod dahilinde size ayrı ayrı performanslar sunabiliyor. Sport olarak kullandığınızda, sertleşen bir yapısı var. Sadece süspansiyonlar değil, direksiyonda aynı görevi üstleniyor. Testimiz yaklaşık 5 gün sürdü ve performans bölümümde beni en çok memnun eden konulardan biri de viraj performansıydı. Viraj giriş çıkışlarda en ufak bir tedirginlik yaratmadı ve işte burada yol tutuş iddiasını ortaya koydu. He bu arada unutmadan ara hızlanmaları da oldukça başarılı. Şanzıman burada devreye giriyor ve işlevini çok iyi gerçekleştiriyor. Bu kış günü ah bir de koltuk ısıtma olsaydı…! Model hakkındaki daha detaylı bilgilere test sürüşümüzü izleyerek sahip olabilirsiniz.

 

2018 Ford Focus Yeni 1.5 TDCi Titanium AT

    Silindir Hacmi 1499 cc
    Beygir Gücü 120 HP
    Maksimum Tork 300 Nm
    0-100 Km Hızlanma 10.2 sn
    Maksimum Hız 196 km/s
    Vites Tipi 8 İleri Otomatik

   Yakıt Türü Dizel
   Şehir İçi Ortalama Tüketim 4.9 lt  TEST ORTALAMASI 6.8 LT
   Şehir Dışı Ortalama Tüketim 4.1 lt
   Karma Yakıt Tüketimi 4.4 lt

   Bagaj Hacmi 511 lt
   Boş Ağırlık 1394 kg
   Yakıt Deposu 52 lt
   Yıllık Vergisi 1.294 TL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.