PİYASALAR

  • BIST 1009722.090.8%
  • ALTIN2428.571-0.03%
  • DOLAR32.52-0.1%
  • EURO34.8-0.22%
  • STERLİN40.476-0.17%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. İstanbul Finans Merkezi'nde sona gelindi
İstanbul Finans Merkezi'nde sona gelindi

İstanbul Finans Merkezi'nde sona gelindi

Finansın kalbinin atacağı İstanbul Finans Merkezi açılış için gün sayıyor. Türkiye'deki ekonomik büyümeye işaret eden uzmanlar, özellikle Londra'da bankerlerin yönettiği ve büyüklüğü 3 trilyon dolara ulaşan faizsiz finansın geliştirilmesiyle Körfez'den 100 milyarlarca doların akabileceğini belirtiyor.

A+A-

Londra'daki Körfez sermayesi İstanbul Finans Merkezi'ne akacak. Libya ile gaz mutabakatı da 30 trilyon dolarlık potansiyel taşıyor.

KÖRFEZ İÇİN CAZİBE MERKEZİ

Yakında açılacak olan İstanbul Finans Merkezi küresel sermayeyi çekecek. Ekonomist Murat Tufan "Para gidecek yer arıyor" dedi. Londra bankerlerinin Körfez'in 3 trilyon dolarını yönettiğini belirten Prof. Dr. Murat Demiröz de "Faizsiz finansman şartları sağlanırsa bu sermaye İFM'ye gelir" diye konuştu.

PETROL VE GAZ HAMLELERİ

Türkiye, Akdeniz'de hayati bir adım attı. Libya ile hidrokarbon arama, taşıma ve ticaretini öngeren mutabakat zaptı Meclis'e sunuldu. İki ülke petrol projeleri yürütecek. Gemilerimiz sondaja gidecek. Libyada'ki boru hatları için iş birliği yapılacak. Anlaşmanın potansiyeli 30 trilyon dolar olarak açıklandı.

Kaynak: Yenişafak - YÜCEL KAYAOĞLU-HAMİDE HANGÜL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.