PİYASALAR

  • BIST 1009753.940.38%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Hem aldatıldı hem yıllardır nafaka ödüyor
Hem aldatıldı hem yıllardır nafaka ödüyor

Hem aldatıldı hem yıllardır nafaka ödüyor

Süresiz nafaka mağduriyet öykülerinde bu hafta Ertan GÜRSOYKENT, yaşadıklarını Yenikapı Haber Müdürü N.Asuman ÖZER’e anlattı…

A+A-

Eşinizle nasıl tanıştınız?

Eşimle sosyal medya aracılığıyla tanıştık ve tanıştıktan birkaç ay sonra evlendik.

Evliliğinizde sorunlar nasıl başladı?

Aslında her şey bir rastlantıyla başladı.. Bir tesadüf sonucu eşimin, biz evlenmeden önce evlilik dışı bir hamilelik yaşadığını ve aynı anda birden fazla kişiyle birlikteliği olduğunu öğrendim. Bunları duyunca dünyam başıma yıkıldı ancak yine de inanmak istemedim ve eşime duyduklarımı anlatarak gerçek olup olmadığını sordum.. Verdiği cevapla her şey altüst oldu. "Ben hayatımı içimden geldiği gibi yaşadım, tecrübe ettim.. Asıl sen dümdüz yaşamışsın.." dedi..

Hemen boşanma davası açtınız mı?

Duyduklarım her ne kadar çok ağır gelmiş olsa da, hemen boşanma davası açmadım.. Her şeye rağmen evliliğimize bir şans vermek istedim. Ancak sonradan, evliliğimiz sırasında başka ilişkileri olduğunu dedektif tutarak tespit ettim ve evliliğimizin dördüncü ayında boşanma davası açtım..

Boşanma davası açtıktan sonra neler yaşadınız?

Davayı açtıktan sonra hayatım kabusa döndü diyebilirim. İftiralarla sürekli uzaklaştırma kararı aldırıyordu. Uzaklaştırmanın biri biterken diğeri geliyordu.. Hayatımda hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyordum.. Meğer evlenmeden önce ne huzurlu bir hayat yaşıyormuşum, onu fark ettim. Uzaklaştırma kararı aldırması için AVM'de karşılaşmamız bile yetiyordu.. "Tahkikata gerek yoktur.."şeklinde sonuç geliyordu sürekli ancak maalesef 6284 böyle bir yasa..

Davanız sonuçlandı mı?

Haysiyetsiz hayat sürme nedeniyle 17 Ekim 2016 tarihinde açtığım dava hala devam ediyor. Aslında davayı daha erken açacaktım ancak evliliğimizin bir ayı adli tatile denk geldi..O tarihten bu yana düzenli olarak tedbir nafakası ödüyorum..

Eşinizin sizden talepleri nedir?

Kendisi evlenmeden önce bir mağazada tezgâhtar olmasına rağmen, benden ayda 3000 lira nafaka ve 250.000 lira tazminat istiyor. Resmiyette sadece 4 ay sürmüş evliliğimiz için. Boşanma davası açılalı iki sene oldu, dava daha ne kadar sürecek bilmiyorum ama boşanma gerçekleştiğinde, zaten ödediğim nafakanın adı değişecek ve ömür boyu nafaka ödemeye mahkum edileceğim, hem de aldatıldığımı delilleriyle ispatladığım halde..

Bu süreç sizi psikolojik olarak nasıl etkiledi?

Hayatım allak bullak oldu. Yaşadıklarımdan dolayı önce psikoloğa, yetmeyince de psikiyatriste gitmeye başladım. Şu an ilaç tedavisi görüyorum. Davam ne kadar sürer bilemiyorum ama karşı taraf mutlu çünkü her ay sonu nafakayı alıyor. Ve başka erkeklerle birlikte olduğunu da biliyorum. Psikolojik destek almasaydım dayanamazdım.. Benim yaşadıklarımı kimse yaşamaz dilerim.. 

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Boşanma davası sürelerinin kısaltılması gerekiyor. 10 yıl bile süren boşanma davası var. Bu dönemde erkeğin ödediği tedbir nafakası, boşanma gerçekleşince yoksulluk nafakasına dönüşüp, ömür boyu ödeniyor. Devletimiz bu adaletsizliğe dur demeli artık. Boşanma hukuku kadını korurken, haklı bile olsa erkeği cezalandırmak üzerine kurulmuş.  Yoksulluk nafakası süreli olmalı, süre sonunda herkes kendi yoluna devam etmelidir. Sadece 4 ay içinde hayatımı zindana çevirmiş bir insana, neden ölene kadar bakayım? Çektiklerim yetmedi mi? Benim gibi iki milyona yakın mağdur var. Devletimizden en kısa sürede çözüm bekliyoruz..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum