PİYASALAR

  • BIST 10010267.09-0.1%
  • ALTIN2413.1460.96%
  • DOLAR32.266-0.21%
  • EURO34.819-0.11%
  • STERLİN40.5740.14%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Derbiyi kim kazanır? İşte Eski futbolcular ve spor yazarlarının değerlendirmeleri...
Derbiyi kim kazanır? İşte Eski futbolcular ve spor yazarlarının değerlendirmeleri...

Derbiyi kim kazanır? İşte Eski futbolcular ve spor yazarlarının değerlendirmeleri...

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nasıl sonuçlanır? Eski futbolcular ve spor yazarları değerlendirdi.

A+A-

Tuncay Şanlı: Gönlümden serinin devam etmesi geçiyor 

Bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen Tuncay Şanlı'ya göre Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki yenilmezlik serisi devam eder:

"Fenerbahçe'nin yenilmezlik serisi devam edecektir. Tabii ki maçtan önce varsayımlarımız, öngörülerimiz olabilir. Düdük çaldığında bambaşka bir hikaye de izleyebiliriz ancak temennim, serinin devam etmesi. Rekabet tabii ki olsun ama bütün taraftarlar için, futbol adına fair play içinde, güzel bir maç olmasını istiyoruz. Çünkü dünya derbisi diyoruz. Dünyada birçok kanal canlı veriyor. O anlamda örnek bir maç olur diye düşünüyorum. Umarım öyle olur."

Derbiyi kim kazanır? ile ilgili görsel sonucu

Hamit Altıntop: En iyi ihtimal bu sene 

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Hamit Altıntop'a göre sarı kırmızılıların Kadıköy'deki geleneği bir gün son bulacak ve en iyi ihtimal de bu sene:

“Derbilerin sonuçları belli olmaz. Ancak Galatasaray’da özgüven tavan yapmış durumda. Fenerbahçe’nin ise eski özgüveni yok. Fakat bilinçaltında Fenerbahçe’yi yenememe, yine kaybetme duygusu oluyor. Bizim oynadığımız dönemde de bu vardı, oyuncular arasında bu konuşuluyordu. Zaten bu tür istatistikler bir süre sonra bilinçaltına yerleşiyor. Oyuncu yabancı da olsa, yeni de gelse fark etmiyor. Futbolcular arasında bunlar hep konuşulur. Yabancıların da kulağına gidiyor.Bir gün bu son bulacak. En büyük ihtimal de bu sene... Galatasaray şampiyonluk yarışından kopmak istemeyecektir. Fenerbahçe’nin yaralı olması ister istemez onları da hırslı yapacaktır. Galatasaray aslanlar gibi Kadıköy’e gidecek ve yerini alacaktır. Bunu Fatih Hoca’yı tanıyan bilen biri olarak söylüyorum.”

Fatih Doğan: Fenerbahçe’nin galibiyete ulaşacağını düşünüyorum

TRT SPOR Yorumcusu Fatih Doğan’a göre maçın favorisi Fenerbahçe. 

“Derbinin olduğu yerde istatistikler çöker. Ankaragücü maçındaki F.Bahçe ile G.Saray derbisindeki F.Bahçe arasında dağlar kadar fark olacak. F.Bahçe en kötü dönemini yaşasa bile, hâlâ düşme korkusunu hissetse bile G.Saray maçını kazanarak moral bulmak isteyecektir. G.Saray'ın iki stoperi yok. Bu zafiyeti değerlendirmek için F.Bahçe'nin iyi hücum etmesi ve rakip defansı zorlaması şart. Şartlara bakıldığı zaman F.Bahçe'nin galibiyete ulaşacağını düşünüyorum.”

Ä°lgili resim

Uğur Boral: Bu maç sezonu kurtarma maçı

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Uğur Boral'a göre ise bu maç Fenerbahçe açısından sezonu kurtarma maçı:

"Galatasaray bu sene kesin kazanır gibi ifadelerin hayalcilik olduğunu düşünüyorum. En iyi dedikleri Galatasaray kendi evinde bile Fenerbahçe'yi yenemedi. Fenerbahçe ne kadar kötü olursa olsun büyük takım refleksi gösteriyor, Kadıköy bu enerjinin en üst seviyede yaşandığı stat. Galatasaray, Fenerbahçe stadında kesinlikle rahat kazanır denilemez. Genele baktığımız zaman Fenerbahçe'nin sorunu gol atma zorunluluğu. Defansif hataları hep gol atma kaynaklı veriyor. Galatasaray'a karşı çok gol atma zorunluluğu olduğunu düşünmediğim bir maç. Galatasaray'ı sıkıntılı hallerde yakalayabilirler. Bu maç sezonu kurtarma maçı. Başakşehir'in Beşiktaş maçından alacağı skora göre Galatasaray daha avantajlı bir oyun da oynayabilir. Fatih hocanın taktikleriyle avantajlı duruma geçebilir."

Üründül: G.Saray'ın 2 önemli stoperinin olmaması en büyük handikap

TRT SPOR yorumcusu Ömer Üründül ise “G.Saray'ın hedefi hem Kadıköy'deki tılsımı bozmak hem de şampiyonluk iddiasını devam ettirmek olacaktır. F.Bahçe'nin hedefi ise sezon boyunca çok üzdüğü seyircisine karşı borcunu ödemek. Onun için maçın neticesi ortadadır. Üstelik de F.Bahçe'nin en kötü zamanında bile G.Saray derbisini kaybetmediğini unutmayalım. F.Bahçe ve G.Saray arasındaki güç dengesine baktığımızda, G.Saray futbol olarak önde. F.Bahçe'nin iyi durumda olmadığını hem puan durumu hem de Eylül ayından beri deplasmanda tek maç kazanamamış olması gösteriyor. Ama G.Saray ve Beşiktaş deplasmanlarından da 2 ve 3 farklı skor dezavantajlarından beraberlikle çıktıkları unutulmamalı. Bu maçın atmosferinin de üst düzeyde olacağı kesin. G.Saray'ın 2 önemli stoperinin olmaması en büyük handikaptır” değerlendirmesinde bulundu. 

Ergün Penbe: Bu sene umutluydum ama

Bir dönem Galatasaray'da forma giyen Ergün Penbe ise sarı kırmızılıların savunmadaki eksiklerine dikkat çekti:

"Kağıt üzerinde ne kadar favori olursanız olun sonucu bilmek zor. Fenerbahçe 1-0 üstün çıkıyor Kadıköy'deki maçlarda. Şampiyonluğa oynayan bir Galatasaray var. Bu sene umutluydum ama Luyindama ve Marcao olmaması sıkıntı. Kurulu düzeni vardı Galatasaray'ın ve bozuldu”

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.