PİYASALAR

  • BIST 10010643.583.14%
  • ALTIN2504.0050%
  • DOLAR32.1990%
  • EURO34.8980%
  • STERLİN40.770%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa'da Netanyahu'yu zora sokacak yasak yolda!
Avrupa'da Netanyahu'yu zora sokacak yasak yolda!

Avrupa'da Netanyahu'yu zora sokacak yasak yolda!

Türkiye'nin ambargo kararı sonrası işgalci İsrail'e bir kötü haber de Avrupa'dan geldi.

A+A-

Türkiye'nin ticareti tamamen durdurma kararının ardından terör devleti İsrail'e karşı Avrupa'dan kötü haber geldi. Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerini, İsrail işgali altındaki Filistin topraklarından yapılan ticareti durdurmaya ikna etmeye çalıştığını bildirdi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ülkenin kamu yayın kuruluşu VRT radyosuna yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarından gelen hurma ve zeytinyağı gibi tarım ürünlerine ithalat yasağı getirilmesi için AB nezdinde girişimlerde bulunduğunu söyledi.

Belçika'nın tek başına uygulayacağı yaptırımların "hiçbir etkisi olmayacağını" belirten De Croo, bu nedenle AB'nin İsrail'e ticari yaptırımlar ilan etmesi için diğer ülkeleri ikna etmeye çalıştığını vurguladı.

De Croo, "Sunduğumuz gerekçelere açık olan bir dizi ülke var, bunlar birkaç ay önce bizimle aynı pozisyonda olan ülkeler. Benzer düşünen ülkelerden oluşan bu gruptan daha ileri gitmeye çalışıyoruz. Diğer ülkeleri de bu konuda ikna etmeye çalışmamızın mantıklı olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesi yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.