PİYASALAR

  • BIST 10010891.420.18%
  • ALTIN2529.1060.09%
  • DOLAR32.8950.13%
  • EURO35.707-0.12%
  • STERLİN42.3070.13%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Fenerbahçe, Monaco'ya mağlup oldu
Fenerbahçe, Monaco'ya mağlup oldu

Fenerbahçe, Monaco'ya mağlup oldu

Temsilcimiz Fenerbahçe, play-off turu 4. maçında sahasında Monaco'ya 65-62'lik skorla yenildi. Bu skorla seri 2-2'ye gelirken son maç Fransa'da oynanacak.

A+A-

Avrupa basketbolunun bir numaralı organizasyonu EuroLeague'de play-off turunda 4. maçın heyecanı yaşandı.

Sarunas Jasikevicius'un çalıştırdığı temsilcimiz Fenerbahçe ile Sasa Obradovic yönetimindeki Fransız takımı Monaco karşı karşıya geldi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan müsabakada kazanan 65-62'lik skorla Monaco oldu.

Fenerbahçe, soyunma odasına önde girdi

Konuk ekip Motiejunas ve James'in basketleriyle mücadeleye 4-0 öne başladı. Sarı-lacivertliler Nigel Hayes-Davis ve Dyshawn Pierre'in pota altındaki etkinliği ile eşitliği sağladı. İki takım da 2 dakika içerisinde sayı bulamazken ev sahibi Tyler Dorsey'in atışıyla ilk kez öne geçti. (6-4) Taraftar desteğini de arkasına alan Fenerbahçe, ilk periyodun bitmesine 3 dakika 8 saniye kala farkı 8'e yükseltti ve 12 sayılık seri yakaladı. Mücadelede ilk çeyrek Fenerbahçe'nin 15-11'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın 2. periyodunun başında Fenerbahçe Wilbekin ve Marko Guduric ile üst üste üç sayılık basketler bulurken, fark yeniden 8 sayıya yükseldi. Monaco, Okobo ve Diallo ile bulduğu sayılarla farkı azaltırken; Fenerbahçe Pierre ve Papagiannis ile karşılık verdi. (30-27) Fenerbahçe, maçta soyunma odasına 33-30'luk üstünlükle girdi.

Seride durum 2-2'ye geldi

Karşılaşmanın 3. periyodu üç sayılık atışlarla başladı; sarı-lacivertlilerde Wilbekin, Nigel Hayes-Davis ve Calathes'in sayılarına karşılık kırmızı-beyazlılar Jordan Loyd ile isabet buldu. Yakuba Ouattara'nın üçlüğü ile Monaco, ilk periyodun ardından ilk kez öne geçti. (42-43) Fenerbahçe üst üste hücumdan eli boş dönerken, Papagiannis'in üç sayılık atışıyla fark tek sayıya düştü ve 3. periyot Fransız ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe 48-47 geride girdiği son periyoda Guduric'in sayısıyla öne geçerek başladı. Motiejunas'ın pota altındaki isabetli atışına Tarık Biberovic köşe üçlüğü ile yanıt vererek farkı 3 sayıya yükseltti ve tribünlerin de desteği arttı. Okobo, el üstünden bulduğu 2 sayı ile 4 dakika 23 saniye kala takımını öne geçirdi. Donta Hall ve Calathes'in karşılık sayıları ile son 3 dakikaya Monaco 56-55'lik üstünlükle girdi. Serbest atış çizgisinde Wilbekin 2 isabetli sayı bularak 49 saniye kala farkı 2'ye indirse de hızlı gelişen hücumda Hall farkı yeniden 4'e çıkardı. Guduric'in üç sayılık isabetiyle son 22 saniyeye 63-62'lik skorla girildi. Kırmızı-beyazlıların top kaybı sonrası ev sahibi Wilbekin ile atışı kaçırırken Donta Hall pota altında sayı bularak skoru tayin etti. Sarı-lacivertliler, parden 65-62 mağlup ayrılarak seride durum 2-2'ye geldi.

Serinin 5. ve son maçı 8 Mayıs Çarşamba günü Monaco'nun ev sahipliğinde oynanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.