PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Binlerce kişi Çamlıca Camii'ne akın etti
Binlerce kişi Çamlıca Camii'ne akın etti

Binlerce kişi Çamlıca Camii'ne akın etti

Ramazan'a sayılı günler kala, bu güzel ayın habercisi Berat Kandili dolayısı ile vatandaşlar camiilere akın etti. İstanbul'da da bir çok camii dolup taşarken, Üsküdar'da bulunan Çamlıca Camii Berat Kandili programı kapsamında yoğun ilgi gördü

A+A-

Ramazan ayına sayılı günler kala, bereketli ayın habercisi Berat Kandili programı ile Çamlıca Camiine binlerce vatandaş akın etti. İstanbul'un en yüksek tepesine yapılan Çamlıca Camisinde Berat Kandili programı düzenlendi. Berat Kandili dolayısıyla düzenlenen program için vatandaşlar akşam namazı öncesinden camiye akın etmeye başladı.

Programa Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve binlerce vatandaş katıldı. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında camide Kur-an okunup dualar edildi. Programa her yaştan binlerce kişi katılırken, camiyi gezenler hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Program dahilinde mübarek Berat Kandili'ne özel gece geç saatlere kadar dualar okundu, ibadet edildi.

camlica-camii.jpg

"Berat Kandili mübarek 3 ayların son kandili"

Günah, borç ve cezadan kurtulmak yani kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili Ramazan'ın habercisi olarak değerlendirilir. Mübarek 3 ayların ise son Kandilidir. Mübarek Berat Kandili gecesini ibadet ile geçirmenin pek çok sevabı ve hürmeti vardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.