PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Van ve Yozgat'ta Kar Yağışı
Van ve Yozgat'ta Kar Yağışı

Van ve Yozgat'ta Kar Yağışı

Hava sıcaklarının düşmesi ile yurt genelinde beklenen kar yağışları kendi gösterdi. Akşam saatleri itibari ile Van'da aralıksız kar yağışı başlarken Yozgat'ta aralıklarla yağış devam ediyor. Kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken tuzlama çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Van'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiledi.  Şehirde etkisini sürdüren kar yağışıyla, şehrin neredeyse tamamı yeniden beyaza büründü. Nisan ayında kar sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar telefonlarına sarılırken öte yanda sürücüler yolda ilerlemekte bir hayli zorlandığı kaydedildi.

Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, kar küreme ve temizleme çalışması başlattı. Buzlanmayı engellemek için yol çalışmaları sürdürülürken tuzlama çalışmaları da devam ettiği bilgisi verildi. Yağışın etkili olduğu Van-Hakkari kara yolunun 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde mahsur kalan bazı araçlar ise karla mücadele ekipleri tarafından kurtarıldığı söylendi.

Kar yağışının yarında aralıklarla devam edeceği bilgisine yer veren metaroloji uzmanları, çiçek açan bir çok ağacın da soğuktan etkilenebileceğini dile getirdi. Çiftçiler ise bir an önce havaların ısınmasını ve meyve, sebzelerin sorunsuz şekilde yetişmesini istiyor.

aa-008.jpg

Yozgat'ta da, akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar, kent merkezinin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü.

Öğle saatlerinde başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde yerine kar yağışına bıraktı. Kent merkezinde gece saatlerinde etkisini artıran kar, çiçek açan meyve ağaçlarını olumsuz etkiledi.

adadsad.jpg

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı: Şuan yollarımızı kontrol ediyoruz. Yollarımız açık bir sıkıntı yok

Cadde ve sokaklarda buzlanma kontrolü yapan Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, "Şuan yollarımızı kontrol ediyoruz. Yollarımız açık bir sıkıntı yok" dedi. Meteoroloji Müdürlüğü tarafından Yozgat için hafif ve orta kuvvette zirai don uyarısında bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.