PİYASALAR

  • BIST 10010267.09-0.1%
  • ALTIN2413.1460.96%
  • DOLAR32.266-0.21%
  • EURO34.819-0.11%
  • STERLİN40.5740.14%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa yollarına tank standardı
Avrupa yollarına tank standardı

Avrupa yollarına tank standardı

Rusya ile savaş ve parçalanma korkusu yaşayan Avrupa Birliği (AB), yollara “tank standardı” getiriyor. Avrupa Komisyonu, AB üyesi ülkeler arasında tank ve zırhlı araçların hareketini kolaylaştırma çalışmalarına başladı.

A+A-

Estonya’nın AB dönem başkanlığı sırasında, 2017’de Kuzey Deniz-Baltık Denizi koridoru ülkeleri olan Letonya, Litvanya, Estonya, Belçika, Almanya, Hollanda, Polonya ve Finlandiya’nın ulaşım altyapısı incelendiği belirtilirken, bazı silah ve askeri teçhizatın, boyutları ve ağırlıkları yüzünden bazı ülkelerin demiryollarından taşınamayacağı ortaya çıktığı kaydedildi. Bu bağlamda, Avrupa Birliği, 2019 sonlarına kadar tüm köprü ve demiryollarını kontrol edecek. Gerek duyulursa AB’nin altyapı unsurlarının acilen yeniden inşası kararı alınacak.

 

AB DAĞILIRSA SAVAŞ BAŞLAR

Rusya ile gerilimin yanısıra İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı da kıtada savaş tartışmasına yol açmıştı. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, 2016 Haziran’ında “Avrupa Birliği dağılırsa savaş başlar. Avrupa’nın birleşmesi, yıkıcı iki savaşın ardından hayatta kalabilen, çalışabilir tek fikirdir” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.