PİYASALAR

  • BIST 1009524.59-0.06%
  • ALTIN2488.9840.7%
  • DOLAR32.5150.28%
  • EURO34.7090.13%
  • STERLİN40.5470.12%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Ada parsel nedir? Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? Parsel sorgulama
Ada parsel nedir? Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? Parsel sorgulama

Ada parsel nedir? Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? Parsel sorgulama

Ada parsel bilgilerinin ne anlama geldiği ve ada parsel sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığı hem vatandaşlar hem de belli sektörler tarafından oldukça önem taşıyan konuların başında gelmektedir. Hem Ada parsel ve Parsel sorgulama işlemleri gayrimenkul sektöründe hizmet veren herkesin sıkça kullandığı ve duyduğu bir kelimedir. İşte Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? Parsel sorgulama işlemleri hakkında bilinmesi gerekenler....

A+A-

Ada parsel nedir? Ada parsel sorgulama nasıl yapılır? Parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır? Nereden yapılır? 

Ada parsel, gayrimenkul sektöründe hizmet veren herkesin sıkça kullandığı ve duyduğu bir kelimedir. Peki, ada parsel derken ne kastedilmektedir? Gayrimenkul sektörü için bu kadar önemli taşıyan bir terim olan ada parsel sorgulama nasıl yapılır? En iyi ada parsel sorgulama programı hangisidir? 

 

Ada; dört tarafı doğal ya da yapay sınırlarla çevrili parsel topluluğu anlamına gelmektedir. Ada, parseli içerisinde barındıran bir üst küme olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, bu doğal ya da yapay sınırlar nedir?

  1. Sokak
  2. Cadde
  3. Meydan
  4. Demiryolu
  5. Akarsu

Ada parsel sorgulamak için tıklayınız

Parsel Nedir?

Tapu ve imar yasalarına göre üzerinde tek bir yapı kurulabilecek biçimde bölümlenmiş toprak parçası anlamıyla karşımıza çıkmaktadır. İmar Kanunu’nun 18.maddesine göre parsel ayrılıp sınırlanmış arazi parçasıdır.

Bir parselin bir ya da birden çok sahibi olabilir. Sahipler kişi olabileceği gibi; kuruluş, devlet ya da vakıf gibi organlar da olabilmektedir. Diğer bir tanıma göre de; sınırları haritalarda belirlenmiş arazi parçasına parsel denmektedir.

tapu.jpg

 

Ada Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Bunun için en kolay yöntem  Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü  internet sitesinde hemen istenilen bilgilere ulaşılabilir.  Tüm Türkiye’de bulunan parsellerle ilgili sorgulama yapabilir ve nerede olursa olsun girdiğiniz bilgiler doğrultusunda o parselinizi harita üzerinden görebilirsiniz.

Bunun için internet sitesinde girerek ada parsel sorgulama bölümü içerisinden gayrimenkulünüzün il, ilçe, mahalle ve ada parsel numaralarını girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler gayrimenkulünüzün kimliği olarak da değerlendirilebilir.

 

aaaaaaaa.jpg

 

 

Bu konuda detaylı bilgi edinmek için tıklayınız...

 

Parsel, pafta sorgulama ve TAKBİS sorgulama sistemi (2019)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum