PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2325.0780.78%
  • DOLAR32.3460.18%
  • EURO34.9430.03%
  • STERLİN40.8480.42%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. '2017 yatırım yılı olsun'
'2017 yatırım yılı olsun'

'2017 yatırım yılı olsun'

A+A-

Eskişehir'de konuşan Bakan Tüfenkçi, 2017 yılının Türkiye için yatırım yılı olması için çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.


Eskişehir Tornacılar ve Oto Tamircileri Sanayi Sitesi'ndeki esnafı ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Eskişehir'in hemen hemen her anlamda Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Esnafın büyük çoğunluğunun eleman aradığını söyleyen Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Türkiye'de işsizlik oranları yükselirken esasında işçiye olan açığın da arttığını gözlemliyoruz. Bunu giderme adına hükümetimizin, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) yaptığı istihdam çağrısı, seferberliğiyle bu iki kesimi bir araya getirmek istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın mesleki ve çıraklık eğitimlerine yönelik düzenlemeleriyle buralardaki işçi ihtiyacını da gidermiş oluyoruz. Küçük ve mikro ölçekteki işletmeler önemli. Bu tür işletmeler ekonomimizin omurgası ve bel kemiği. Buraların hareketli ve çalışır olması, buralarda iş yoğunluğunun olması piramit etkisiyle üste doğru gitmektedir."

Vergisini peşin ödeyen esnafa yüzde 5 indirim sağladıklarına da değinen Tüfenkci, "Sanayi, küçük esnaf ve KOBİ'lerin istediği sicil affını getirdik. Bu uygulamaları takip ediyoruz. Sicil affının işleyebilir hale gelmesi noktasında gözlemlerimiz var. İnşallah piyasadan gelen tepkilerle yeni bir yol haritası çizmek gerekiyorsa, çizeceğiz. 2017 yılı, hem küçük hem de orta büyüklükteki işletmelerimiz için kısaca kamu ve özelde bir yatırım yılı, hamlesi olsun istiyoruz." diye konuştu.

Tüfenkci, referandum sonuçlarının ticari hayatı nasıl etkileyeceği sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Türkiye'nin önümüzdeki 100 yılını etkileyecek bir referandum sürecini yapıyoruz. Bir karar verme arefesindeyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabul edilmesiyle Türkiye'nin yakalamış olduğu güven ve istikrarla ticaret, olduğundan daha fazla gelişecektir. Türkiye'de de bu potansiyel var. Yeter ki siyasi istikrar ve güven sağlansın, oluşan terör ortamı bitirilsin. Son aylarda hükümetimiz ciddi anlamda terörün üzerine gidiyor. Referandumdan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kabul edildiğinde, Türkiye'nin bekasına yönelik bu terör örgütleriyle mücadelenin, bu sistemde daha etkin olacağı muhakkak. Çünkü bürokrasi azalacak, kararlar daha hızlı bir şekilde alınacak. Ekonomide de kararlar daha hızlı şekilde alınıp, sahaya yansıyacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bürokratik süreçlerin azalması sonucu Türkiye, gelişmişlik ve refah düzeyini artırma yolunda çok farklı noktalara taşınacak."

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.