PİYASALAR

  • BIST 1009642.251.24%
  • ALTIN2495.2090.45%
  • DOLAR32.5780.13%
  • EURO34.8180.16%
  • STERLİN40.6370%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yüzlerce balina telef oldu
Yüzlerce balina telef oldu

Yüzlerce balina telef oldu

A+A-

Yeni Zelanda'da henüz bilinmeyen bir sebeple yüzlerce balina kıyıya vurdu, yaklaşık 300 balina telef oldu.



Radio New Zealand'ın (RNZ) haberine göre, Yeni Zelanda'nın Güney adasının Altın Körfez bölgesinde karaya oturan 416 balinanın yaklaşık yüzde 70'inin telef olduğu bildirildi.

Karaya oturan balinaların deniz yükselinceye kadar hayatta kalabilmesi için sahil koruma görevlileri ve gönüllüler balinaların üstlerine ıslak örtüler serip kovalarla su döktü. Kurtarılan balinaların karaya geri dönmemesi için suda insan zinciri oluşturuldu.

Balinaların tekrar kıyıya vurmalarını önlemek için denizin bir sonraki çekilmesine kadar gönüllü ve görevlilerin bölgede nöbet tutacağı belirtildi.

Yeni Zelanda Koruma Departmanı (DoC) Altın Körfez Operasyon Müdürü Andrew Lamason, 100 civarında balinanın kurtarıldığını, geri kalanının telef olduğunu ifade etti.

Balinaların neden karaya oturduğu henüz bilinmiyor ancak uzmanlar iki teori üzerinde duruyor. Bunlardan biri balinaların avlarını sığ sulara kadar kovalaması ve denizin çekilmesiyle geldikleri bölgeye dönememesi, diğeri ise gruplarındaki hasta bir balinayı korumaya çalışmaları olarak açıklanıyor.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.