PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2324.0680.75%
  • DOLAR32.3630.1%
  • EURO34.936-0.4%
  • STERLİN40.919-0.37%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yeni MHK Başkanı Zekeriya Alp oldu! Zekeriya Alp kimdir, nereli, kaç yaşında?
Yeni MHK Başkanı Zekeriya Alp oldu! Zekeriya Alp kimdir, nereli, kaç yaşında?

Yeni MHK Başkanı Zekeriya Alp oldu! Zekeriya Alp kimdir, nereli, kaç yaşında?

Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı Zekeriya Alp oldu. Yardımcısı ise Serdar Tatlı olarak belirlendi. Peki yeni MHK Başkanı Zekeriya Alp kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte tüm detaylar haberimizde..

A+A-

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulu MHK'de değişime gitti. Geçtiğimiz sezonun son bölümlerinde göreve gelen Sabri Çelik yönetimindeki MHK'nin görevine son verildiği belirtildi. TRT Spor'un haberine göre MHK Başkanlığı'na Zekeriya Alp getirildi. Zekeriya Alp'in yardımcılığını ise Serdar Tatlı'nın yapacağı belirtildi.

Zekeriya Alp kimdi?

1 Ocak 1948 İstanbul doğumlu olan Zekeriya Alp, futbolculuk dönemind eBeşiktaş'ta forma giydi. Aktif futbol yaşantısına nokta koyduktan sonra spor yazarlığı, yorumculuk ve yöneticilik yaptı. TFF'de Levent Bıçakçı yönetiminde Basın Sözcüsü olarak görev aldı. 2012 yılında Yıldırım Demirören döneminde MHK Başkanı olarak atandı. 2014 yılında ise MHK Başkanlığı görevinden istifa etti.

Zekeriya Alp futbolculuk kariyeri

1968 - 1969 sezonunda Feriköy'den Beşiktaş'a transfer oldu. 1968'den 1978'e kadar 11 sezon boyunca 204 lig maçında forma giydi. Daha çok savunma yönü güçlü olan Zekeriya Alp, 6 gol attı. Türkiye Birinci Lig'deki ilk resmi golünü 5 Eylül 1971'de Beşiktaş'ın Vefa'yı 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada kaydederek takımını 1-0 öne geçirmişti. 22 kez Türkiye millî futbol takımı'nda forma giyen Zekeriya Alp, Beşiktaş'ın da formasını giymişti. Sadece 1975'te bir Türkiye Kupası Şampiyonluğu yaşayan başarılı futbolcu, 1978'de futbolu bıraktı.

Futbolu bıraktıktan sonra spor yazarlığı, TV yorumculuğu ve spor yöneticiliği yaptı. Çeşitli dönemlerde Beşiktaş yönetiminde ve Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev aldı. Levent Bıçakçı yönetiminde Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcülüğü yaptı.

Daha sonra ise Yıldırım Demirören başkanlığı döneminde merkez hakem kurulu başkanlığı görevine getirilmiştir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.