PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. Yeni jenerasyon ilaçları SGK getirecek
Yeni jenerasyon ilaçları SGK getirecek

Yeni jenerasyon ilaçları SGK getirecek

A+A-

Yüksek maliyetli ve henüz Türkiye'de bulunmayan yeni jenerasyon ilaçlar Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla ülkeye getirilip hastalara ulaştırılacak.



Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, sağlık hizmet sunumunda hem kaliteyi hem erişimi artırmak amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında önemli uygulamaların hayata geçirildiğini söyledi.

Vatandaşların tedavi sürecinde, gelişmiş ülkelerde kullanılan her türlü imkandan faydalanılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Gümüş, bu kapsamda fiziki alt yapı ve yüksek teknolojik tıbbi cihazların kullanıma sunulmasından yeni jenerasyon ilaçlara, hedefe yönelik tedavilerden gerektiğinde yurt dışından hizmet alımına kadar her konuda faaliyet gösterildiğini belirtti.

Gümüş, Türkiye'de hemen hemen hiçbir ilacın temininde sıkıntı yaşanmadığını, henüz ruhsat almamış, yeni jenerasyon ya da yüksek bedelli biyoteknolojik ilaçların ise gereklilik halinde yurt dışından getirileceğini, bunun da 2 Mayıs 2017 itibarıyla SGK Başkanlığı tarafından üstlenileceğini söyledi.

Yurt dışından ilaç ihtiyacının şimdiye değin Türkiye Eczacılar Birliği üzerinden sağlandığını, 2 Mayıs itibarıyla TE'in ilaç temini noktasında devreden çıkacağını ifade eden Gümüş, "Sağlık Bakanlığı onayı ile SGK, söz konusu ilaçları getirecek ve vatandaşlarımıza teslim edecek. Bu süreçle ilgili herhangi bir sorun yok." diye konuştu.

İlaç, PTT aracılığıyla hastanın evine, tedavi gördüğü hastanenin eczanesine teslim edilecek. 

AA


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.