PİYASALAR

  • BIST 10010276.880.67%
  • ALTIN2389.553-0.23%
  • DOLAR32.341-0.04%
  • EURO34.830.2%
  • STERLİN40.59-0.1%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni Bakanlar ne zaman açıklanacak?
Yeni Bakanlar ne zaman açıklanacak?

Yeni Bakanlar ne zaman açıklanacak?

Türkiye, Cumhurbaşkanını seçmek için yeniden sandık başına gitti. Oylar kullanıldı ve resmi sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni Cumhurbaşkanı seçildi. Bu sonuçların ardından "Yeni Bakanlar belli oldu mu? Bakanlar Kurulu ne zaman açıklanacak?" soruları peş peşe gelmeye başladı.

A+A-

Türkiye dün cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için sandığa gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı seçildi. Seçimin ardından yeni kurulacak kabinede hangi isimlerin olacağı merak konusu oldu.

YENİ BAKANLAR BELLİ OLDU MU, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yeni Bakanlar Kurulu isim listesi henüz açıklanmadı. Cumhurbaşkanı'nın yakın zamanda tarihi paylaşması bekleniyor.

ADAY GÖSTERME VE ATAMA SÜRECİ

Türkiye Cumhurbaşkanı beş yılda bir halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanı daha sonra Anayasa'nın 104. maddesine göre cumhurbaşkanının yardımcılarını ve bakanları atar ve görevden alır. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların Parlamento önünde yemin etmesi gerekmektedir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Türkiye dün yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gitti. Sabah saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri saat 17.00'da sandıkların kapanmasıyla son buldu. Yüksek Seçim Kurulu saat 18.15'te yayın yasağını kaldırdı. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.56 oy alırken; Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52,17 ile cumhurbaşkanı seçildi.

Kaynak:Yenişafak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.