PİYASALAR

  • BIST 1009915.622.05%
  • ALTIN2439.2820%
  • DOLAR32.4250%
  • EURO34.6530%
  • STERLİN40.3410%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?
Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Sebebi her ne olursa olsun Yargıtay dosya sorgulama işlemini yapmanız gerekebilir. Geçmişte açılmış herhangi bir dosyanızın takibini yapmak için ya da bir kurumun talebi üzerine Yargıtay’daki dosyalarınıza acil bir şekilde ulaşmak ve bu dosyaların bilgilerini görüntülemek isteyebilirsiniz. Bu durumda online Yargıtay dosya sorgulama işlemi hayat kurtarıcınız olacaktır. Dosyalarınızı online olarak iki şekilde görüntüleyebilir ve belge haline getirebilirsiniz:

A+A-

Yargıtay Kurum Resmi Sitesi Üzerinden Sorgulama

Yargıtay’ın resmi web sitesinden kolay ve hızlı bir şekilde Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapmak için öncelikle Yargıtay kurum sitesinde giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapmanızın ardından ana sayfa üzerinde yer alan ve dosya sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz için yerleştirilmiş bulunan Yargıtay dosya ekranındaki bilgileri doldurmanız lazım. Yerel Mahkeme Bilgileri ile Dosya Sorgu başlığı altında sunulan bu bilgiler arasında il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası satırları yer almaktadır. Bu bilgileri doldururken herhangi bir yanlış sonuç elde etmemek adına hassasiyetle ve doğru bir şekilde doldurmanız gerektiğini unutmamalısınız.

 

E- Devlet Üzerinden Yargıtay Dosya Sorgulama

E-devlet üzerinden kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili birçok işlemi yapabildiğiniz gibi Yargıtay dosya sorgulama işlemini de pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Bunun için e-devlet kapısında oturum açmanız yeterlidir. Oturum açabilmek için mobil imza sahibi olmanız ya da herhangi bir PTT şubesine giderek almış olduğunuz e-devlet şifreniz ile T.C. Kimlik kartı numaranızı girerek işleminizi tamamlayabilirsiniz. E-devlet üzerinde Yargıtay dosya sorgulaması yapabilmek için arama kısmına dosya sorgulama yazarak ilgili bağlantıya gidebilir ya da E-Hizmetler altındaki Yargıtay bölümünde Dava Dosya Sorgulama başlığını seçerek de işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Her iki seçenekle de hızlı ve kolay bir şekilde ihtiyacınız olan Yargıtay dosya sorgulamasını yapabilir ve dosyanızla ilgili istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak dosyalarınıza basılı bir şekilde ihtiyaç duymanız halinde her iki siteden de bilgilerinize ulaştıktan sonra sağ tıklayıp ‘Yazdır’ demeniz halinde bilgisayar ya da telefonunuza indirebileceğiniz bir PDF dosyası elde etmiş ve böylece sadece iki dakikanızı harcayarak ihtiyacınız olan belgelere elektronik şekilde ulaşmış olursunuz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.