PİYASALAR

  • BIST 1009091.070.12%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. Volkswagen'in eski CEO'suna soruşturma
Volkswagen'in eski CEO'suna soruşturma

Volkswagen'in eski CEO'suna soruşturma

A+A-

Braunschweig Başsavcılığı, VW'ye yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmada eski CEO Winterkorn da sahtekarlık suçlamasıyla soruşturmaya dahil etti.


Almanya'da Braunschweig Başsavcılığı, Volkswagen'e (VW) yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmadaki sanık sayısını 37'ye yükseltirken, eski CEO Martin Winterkorn'u da sahtekarlık şüphesiyle soruşturmaya dahil etti.

Braunschweig Başsavcılığından yapılan açıklamada, Volkswagen AG'nin sorumlularına yönelik, "dizel araçlarda egzoz gazı değerlerinin manipülasyonu" ile ilgili soruşturmada sanık sayısının 21'den 37'ye çıkarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, soruşturmaya dahil edilen kişiler arasında sahtekarlık şüphesiyle şirketin eski CEO'su Winterkon'un da yer aldığı ifade edildi.

Winterkorn'un hileli yazılımlar konusunda, daha erken haberinin olduğuna yönelik şüphelerin ağırlık kazanmasının bu süreçte etkili olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Yerel savcılık soruşturmalarına, dosyaların analizine dayanılarak, sanık kişinin daha önce manipüle edilen yazılımın farkında olduğu konusunda yeterli bulgular var." denildi.


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.