PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2322.6720.7%
  • DOLAR32.350.07%
  • EURO34.8441.53%
  • STERLİN40.7781.45%
  1. HABERLER

  2. Vekilin telefon faturası TBMM'de görüşülecek
Vekilin telefon faturası TBMM'de görüşülecek

Vekilin telefon faturası TBMM'de görüşülecek

A+A-

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in tartışmaya neden olan "haberleşme giderleri", TBMM Başkanlık Divanı'nın ilk toplantısında ele alınacak.


CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in tartışmaya neden olan "haberleşme giderleri", TBMM Başkanlık Divanın ilk toplantısında ele alınacak.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, yapılacak ilk divan toplantısında konunun gündem maddesi yapılacağını kaydetti. Aydın, "Meclis idari personeli bu konuyla ilgili hazırlık yapıyor. Bir sınır tanınmamış olabilir ama bunun da makul bir düzeyde kullanılması gerekir." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da Başkanlık Divanı üyeleri ile bir kısım milletvekillerinin haberleşme giderlerinin sınırsız olmasıyla ilgili bir kararın bulunduğunu, ancak bu kararın ölçüsüzlük anlamına gelmemesi gerektiğini söyledi.

Türkmen'in yaptığı harcamanın, 2016 yılında 1,2 milyon liraya yakın olduğunu ifade eden Elitaş, "Sayın milletvekili, hemen hemen 50 milletvekilinin yaptığı harcamayı gerçekleştirmiş." diye konuştu.

Başkanlık Divanı ve üyelerinin sınırsız hakka sahip olabileceği kanaatinde olmadığını anlatan Elitaş, şunları söyledi:

"Onların da milletvekilleri kadar, 2 maaş kadar iletişim ve haberleşme hakkına sahip olmaları uygun olur. Sayın milletvekili, bir milletvekilinin 6 yıllık maaşı kadar haberleşme gideri yapmış. Ölçüsüzlüğün en büyük göstergesi bu. Benim 2016 yılı haberleşme giderim 7 bin lira civarında. TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu beyin 2016 yılı haberleşme gideri 8 bin liraya yakın. Bu hanımefendinin yaptığı 2016 yılı haberleşme gideri 6 yıllık milletvekili maaşı kadar. Bu ölçüsüzlük, kontrolsüzlük ve hakikaten müthiş bir savurganlık. Bunun hesabının sorulması gerekir."

Elitaş, Başkanlık Divanı üyelerinin sınırsız haberleşme hakkının kötü kullanılmasına imkan verecek şekilde olmaması gerektiğini vurgulayarak, "15 yıldır milletvekiliyim, ilk defa bu kadar ölçüsüz bir harcamayı görüyorum. Herhalde ana muhalefet partisinin yetkilileri bu konuyla ilgili değerlendirmelerini daha iyi bir şekilde yaparlar." ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Sayın milletvekilimizin harcamaları kabul edilebilir sınırın çok üstündedir. Kendisi de kendisine yakışan bir değerlendirme yapacaktır. Ama burada bir art niyet yok. Rakamı bilseydi herhalde tedbirli olurdu." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise iki yıla yakın süredir milletvekili olduğunu, daha aylık faturasının 500 lirayı geçmediğini belirterek, iletişim giderleri konusunda sadece Meclis Başkanlık Divanının değil, başta siyasi iktidar olmak üzere bütün devlet kurumlarının israftan kaçınan ve bu anlamda kısıtlamalara giden bir karar alması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, böyle bir harcamanın hiçbir yerde olamayacağını belirterek, "Bu, neticede millet parası. Bütçeden gelen para harcanıyor. Sınırsız ve limitsiz bir harcama tasvip edilemez." diye konuştu.

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.