PİYASALAR

  • BIST 1009763.370.48%
  • ALTIN2435.6810.33%
  • DOLAR32.52-0.13%
  • EURO34.891-0.16%
  • STERLİN40.5940.06%
  1. HABERLER

  2. Uzay gemisi gibi denizaltı
Uzay gemisi gibi denizaltı

Uzay gemisi gibi denizaltı

A+A-

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turistik denizaltı "Nemo Primero" ile deneme dalışı yaptı.



Antalya'da turistlik denizaltı ile deneme dalışı yapan Vali Münir Karaloğlu, 1 Nisan 2017 itibarıyla "Nemo Primero" adlı denizaltının turistik dalışlar için kullanılacağını söyledi.

Denizaltında gazetecilere açıklamalarda bulunan Karaloğlu, turizm çeşitliliğinin, alternatif turizm açısından denizin altını da kullanmanın ciddi avantaj sağlayacağını belirtti. Karaloğlu, turistik denizaltının, denizin altını görme imkanı vereceğini, 2017 turizm sezonu için de farklılık oluşturacağını söyledi.

Karaloğlu, Antalya'nın, turizm açısından en kötü sezonlardan biri olarak gösterilen 2016 yılında bile 6,5 milyon turist ağırladığını, 2017'nin turizm açısından oldukça iyi bir sene olmasını beklediklerini anlattı.

Vali Karaloğlu, sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yurt dışındaki turizm fuarlarına katıldıklarını, diğer taraftan Avrupa ülkelerinde imaj düzeltme noktasında bir ekibin temaslarda bulunduğunu anlattı.

Antalya'nın dış turizm fuarlarında ayrı bir marka olarak tanıtılması için gayret gösterdiklerini ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Buna Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da çok ciddi desteği var. Şimdi önümüzde Berlin'de turizm fuarı var. Bakanlıkla beraber bunu deneyeceğiz. Antalya'dan şu anda bugün itibarıyla bir ekip Avrupa'yı dolaşıyor. İmaj düzeltme, yeniden kendimize anlatma, Antalya'nın, Türk insanının misafirperverliğinin değişmediğini tekrar batılı dostlarımıza anlatmak için. Bir imaj çalışması yapılacak. Sektörle beraber diğer çalışmalarımız da devam ediyor. Ümit ediyorum bu sene iyi bir sezon geçireceğiz. 2017, 2016'ya göre çok daha iyi olacak. Şu anda gelen veriler iyi. Özellikle Ukrayna'dan ve Rusya'dan gelen veriler çok memnun edici. İnşallah 2017'de 2016'da yaşadığımız sorunları yaşamadan iyi bir sezon geçiririz diye temenni ediyoruz. Şimdiden 2017 için rakam vermek doğru olmaz ama o rakamın (8 milyon turist) çok üstüne çıkacağımızı düşünüyorum şu andaki veriler, beklentilerimiz gerçekleşirse."

Denizaltının dört kaptanından biri olan Şakir Tankut Ambarcı, turistik denizaltının suyun altında adeta uçuyormuş hissi verdiğini söyledi. Denizaltıyla dalmanın uzay gemisindeymiş hissi verdiğini söyleyen Ambarcı, seyahatin keyifli olduğunu vurguladı. 

Kaptan Ahmet Mertcan da turistik denizaltının emniyetli, 18 metre boyunda, 44 yolcu, 110 metre dalış ve 72 saat su altında kalma kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi. Su altındayken emniyet gemisiyle su altı telefonuyla sürekli irtibat halinde olduklarını anlatan Mertcan, "Bu irtibat kesildiği an biz de dalışı kesiyoruz, dalışa devam etmiyoruz. Bizim savaş denizaltılarından en büyük farkımız, ön, arka, yan camlar. İnsanlar su altı güzelliklerini görebiliyor." ifadelerini kullandı. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.