PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2323.4540.72%
  • DOLAR32.3570.08%
  • EURO34.94-0.41%
  • STERLİN40.908-0.38%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Usta Oyuncu Süleyman Turan vefat etti
Usta Oyuncu Süleyman Turan vefat etti

Usta Oyuncu Süleyman Turan vefat etti

“ Ana karakterin yakın dostu” Süleyman TURAN

A+A-

Usta sinema oyuncusu Süleyman Turan bugün vefat etmiştir. Filmlerinde hep sevecen, sıcak bakışlı halleri ile hatırlanır. 
1936 yılında İstanbul’da doğan Süleyman Turan eğitimini İstanbul’da tamamlar, İngiliz Filolojisi okur ama 3. Sınıfta bırakır. Tiyatro ile ilgili ilk denemesi Kore Savaşı’na gönüllü olarak katıldığı dönemde Japonlarla katıldığı piyeste birinci seçilmesi ile başlar. Bir müddet Japonya- Brezilya yapımı bir filmde figüran olarak oynar ve uzun süre Uzak doğu ve Amerika’da kalır. İstanbul’a döndükten sonra başrollerini Hulusi Kentmen, Türkan ŞORAY’ın oynadığı “Sayın Bayan” tiyatro oyununda ilk kez Türkiye’de oyunculuğunu sergiler. Sinema oyunculuğunun yanı sıra uzun dönem karikatür, resim çizmiş, karikatürleri “Akbaba” dergisinde yayınlanmıştır.
Tiyatro ve sinema aşığı olan Süleyman Turan 1962 yılında tiyatroya başlar. 1963 yılında Ses dergisinin yarışmayı kazanarak  sinemaya başlar. Rol aldığı filmler “Sosyete Şaban”, “Nereye Bakıyor Bu Adamlar”, “Sinekli Bakkal” “Yahşi Batı” , “Kabadayı” gibi pek çok Türk filminde rol almıştır. Ayrıca “Acımak”, “Bay Alkolü Takdimimdir” , “Yılan Hikayesi” gibi televizyon dizilerinde rol almıştır. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum