PİYASALAR

  • BIST 1009548.09-1.36%
  • ALTIN2484.7050.04%
  • DOLAR32.4950.27%
  • EURO34.560.15%
  • STERLİN40.418-0.19%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 'Urla yangını neredeyse tamamen kontrol altında'!
'Urla yangını neredeyse tamamen kontrol altında'!

'Urla yangını neredeyse tamamen kontrol altında'!

Bakan Pakdemirli: Karabağlar'daki orman yangınıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan, "Urla yangını neredeyse tamamen kontrol altına alındı" açıklamasını yaptı.

A+A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum ve Milas'taki 2 yangının büyük ölçüde kontrol altında olduğunu, ilerleyen saatlerde oradaki ekiplerden takviye alarak İzmir'deki yangına daha hızlı müdahale edeceklerini ifade etti.

İzmir'de Urla Yağcılar ve Karabağlar'da çıkıp Seferihisar sınırlarına kadar varan bir yangının olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, "Urla yangını neredeyse tamamen kontrol altında, soğutma çalışmaları devam ediyor. Buradaki yangımızla ilgili gece boyunca ekiplerimizin sıkı çalışması bize neticeyi aldırdı. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber helikopterlerimizin pervanelerinin dönmesi ve meteorolojik şartların daha olumlu seyrediyor olması, hava araçlarının daha rahat çalışması nedeniyle biraz daha hızlı netice almaya başladık." dedi.

"Çok önemli yoğun yangın bölgeleri kalmadı"

Pakdemirli, Karabağlar'dan başlayan yangının henüz kontrol altına alınmadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yer yer tütmelerin dışında çok önemli yoğun yangın bölgeleri kalmadı. Yoğun yangın bölgesi Çamtepe, Efemçukuru ve Gödence köylerinin güneyinde. Ancak bu köyleri tehdit eden herhangi bir şey yok. Dün gece ihtiyaten boşalttığımız köyler vardı. Bunlar normale döndü, herhangi bir sıkıntı yok ama gece boyu elde ettiğimiz kazanımlarımızın gündüz rüzgarın artmasıyla kaybolma riski var, o yüzden ekiplerimiz sahada var güçleriyle çalışıyorlar. Tüm gayretleriyle çalışıyorlar."

Karabağlar'daki orman yangınıyla ilgili,  Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,  "Yanan alan aşağı yukarı 500 hektar civarında gözüküyor" dedi.

Bakan Pakdemirli, tüm yangınlarla 24 helikopter, 280 arazöz, 35 dozer, 1150 personelle mücadele edildiğini aktardı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.