PİYASALAR

  • BIST 1009645.02-0.5%
  • ALTIN2417.905-0.66%
  • DOLAR32.5560.23%
  • EURO34.8060.41%
  • STERLİN40.2840.25%
  1. HABERLER

  2. Ünlü gazeteciden 'algı çarpıtması' açıklaması
Ünlü gazeteciden 'algı çarpıtması' açıklaması

Ünlü gazeteciden 'algı çarpıtması' açıklaması

A+A-

UMED'in Medya ve Terör Sempozyumu'nda gazeteciler medya ve terör üzerine konuştu.


Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) ve Keçiören Belediyesi ortaklığında düzenlenen Medya ve Terör Sempozyumu, Gazeteciler Melik Yiğitel, Fadime Özkan, Ercan Gürses, Fatih Atik, Batuhan Yaşar ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'un konuşmacı olarak katıldığı panelle sona erdi.

Yiğitel'in moderatörlüğünü yaptığı panelde konuşan Reuters temsilcisi Gürses, uluslararası medyanın algı çarpıtması yaptığını söyledi. "Büyük uluslararası medya kuruluşları, subliminal mesajlarla algı oluşturuyor, yorumlarla olayı çarpıtıyor." diyen Gürses, Batı medyasının çifte standartlara imza attığını ifade etti.

"DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütü olduğundan kuşku duymadığımız örgütleri, Batı medyası algı operasyonlarıyla güzelliyor. PKK'nın eş başkanlık sistemini demokratik bir sistemmiş gibi gösteren, aynı zamanda PKK'da kadınlara yer verilmesini de iyi bir şeymiş gibi gösteren medya, okuyucu ve izleyici farkında olmadan PKK'nın bir terör örgütü olmadığı mesajını veriyor. Aynı şekilde DEAŞ'ın İslam'ı referans aldığı algısıyla, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tiyatro oynatması' olarak sunan Batı medyası algı operasyonlarıyla hadiseleri çarpıtıyor." diye konuşan Gürses, "PKK'yı bir terör örgütü olarak görmeyen Batı medyası, Hamas'ı terör örgütü olarak nitelendiriyor." diyerek çifte standarda işaret etti.

Gazeteci Atik de konuşmasında medya ahlakına değinerek, basının milli menfaatler çerçevesinde haber yapmasının önemimden söz etti.

Gazeteci Özkan da, medya ahlakı ve mahremiyeti temel alan konuşmasında, reyting, tiraj ve rekabet uğruna yapılan ahlaksız ve etik olmayan haber anlayışını eleştirdi.

Yenikapı Haber/ Sümeyye Soylu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.