PİYASALAR

  • BIST 1009089.860.11%
  • ALTIN2324.4190.76%
  • DOLAR32.3610.12%
  • EURO34.929-0.4%
  • STERLİN40.933-0.35%
  1. HABERLER

  2. Uluslararası standartlarda termal kentler geliyor
Uluslararası standartlarda termal kentler geliyor

Uluslararası standartlarda termal kentler geliyor

A+A-

Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde, uluslararası standartlara uygun termal kentler oluşturulması için çalışmalara başlandı.


Termal tesisler açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alan Türkiye'nin bu alanda turist potansiyelinin artırılması için termal kentler oluşturulacak.

Kaynak potansiyeli açısından Avrupa'da birinci, kaplıca uygulamaları konusunda ise üçüncü sırada yer alan Türkiye'de tesislerde,  birçok aktivitenin bir arada bulunması için alt yapı çalışmalarına başlandı.

Uluslararası standartlarda termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki destinasyonların oluşturulabilmesi ve Avrupa ülkeleri ile rekabet edilebilmesi için, Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı ana kararları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından termal kentler oluşturulması kararlaştırıldı.

Bu kapsamda Güney Ege (Aydın, Denizli, İzmir, Manisa), Güney Marmara (Balıkesir, Çanakkale, Yalova), Frigya (Afyonkarahisar, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Uşak) ve Orta Anadolu (Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat) olmak üzere 4 bölgede termal turizm master planları hazırlandı.

Belirlenecek pilot bölgeler kapsamında imar planı çalışmalarının tamamlanması ve belirlenecek yatak kapasitelerine göre termal su dağıtım hattı projeleri ile Sağlık Bakanlığının doktor ve fizik tedavi uzmanı gibi sağlık personelinin atayabileceği, Sağlık Bakanlığı veya Kültür ve Turizm Bakanlığınca ortak kür merkezleri oluşturulacak. 

AA
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.