PİYASALAR

  • BIST 10010247.750%
  • ALTIN2396.5140.12%
  • DOLAR32.2220.04%
  • EURO34.6970.35%
  • STERLİN40.2680.67%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Tuzla'da fabrika yangını! Alevler gökyüzünü kapladı
Tuzla'da fabrika yangını! Alevler gökyüzünü kapladı

Tuzla'da fabrika yangını! Alevler gökyüzünü kapladı

Tuzla'da bir deri fabrikasında çıkan yangına, itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Alınan bilgiye göre, Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler gökyüzünü kapladı. Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Fabrika içindeki bir tankın patlaması sonucu yangına müdahale eden 2 itfaiye personeli yaralandı.

A+A-

İstanbul Tuzla'daki Orhanlı Deri Organize Sanayi Bölgesi Deri Yan Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Ema Kimya Sistemleri-Huntsmann'a ait  fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Alevlerin yükseldiği olay yerine Tuzla ve çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.
 

: Tuzla'da kimya fabrikasında yangın (İlk görüntüler)

Zaman zaman patlamaların da yaşandığı yangının sıçraması nedeniyle alev alan itfaiye aracındaki yangın da ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü.

Geniş bir alan üzerine kurulu fabrikadaki yangın, otoparktaki araçlara da sıçradı.

Rüzgar nedeniyle İtfaiye ekipleri,  güçlükle müdahale ettikleri yangını kısmen kontrol altına almayı başardı.

Yangın sırasında fabrikadaki bir tank patladı. Patlamanın etkisiyle tanktan kopan parçalar etrafa ve yakındaki ormanlık alana sıçradı.

Olayda yangına müdahale eden iki itfaiye personeli yaralandı.

Olay yerinde hazır bulundurulan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından bir itfaiye eri hastaneye kaldırıldı. Diğer yaralıya olay yerinde müdahale edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, "Yangında yaralı veya can kaybı yok. Yangına 48 araç 138 personelle müdahale yapılıyor. Diğer fabrikalara sirayet önlenmeye çalışılıyor'' açıklamalarında bulundu.

İlk gelen bilgilere göre çalışanlar tahliye edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı belirtiliyor.

 

VALİLİK: 7 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

İstanbul Valiliği'nden yangına ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"İtfaiye, AFAD ve UMKE yetkililerinden alınan bilgilere göre; Tuzla Aydınlı Mahallesi Aydınlı Yolu Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren asfalt ve kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada bugün saat 11.40 sıralarında yangın meydana gelmiştir. Söz konusu yangına; itfaiye, 112 ACİL, AFAD KBRN ve UMKE KBRN ekipleri ile Orman Yangın Söndürme ekiplerince müdahale edilmektedir. Yangın nedeniyle oluşan yoğun dumandan 2'si itfaiye personeli olmak üzere 7 kişi etkilenerek hastaneye sevk edilmiş, yapılan ayakta müdahale sonrası taburcu edilmişlerdir.  Ayrıca fabrika içerisindeki bir kazanın infilak ederek itfaiye aracına isabet etmesi neticesinde yaralanan 2 itfaiyecimiz de 112 ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir. Yangının başlangıcından beri halk sağlığını olumsuz yönde etkileyen herhangi bir duruma rastlanmamıştır.''

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.