PİYASALAR

  • BIST 1009679.80%
  • ALTIN2487.920.16%
  • DOLAR32.420.05%
  • EURO34.459-0.13%
  • STERLİN40.359-0.31%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Turuncu Medya Grubu “Savaş, Göç ve Kadın” konferansı düzenledi
Turuncu Medya Grubu “Savaş, Göç ve Kadın”  konferansı düzenledi

Turuncu Medya Grubu “Savaş, Göç ve Kadın” konferansı düzenledi

Turuncu Medya Grubu’nun düzenlediği “Savaş, Göç ve Kadın” konulu konferans Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde Çankırılılar ile buluştu. AK Parti Düzce Milletvekili ve aynı zamanda Turuncu Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Ayşe Keşir’in konuşmacı olarak katıldığı konferansta  “Savaşta Kadın Olmak, Kadın Mültecilerin Durumu, Türkiye’nin Mülteci Politikası ve Avrupa’nın Mülteci Politikası” gibi konular hakkında bilgi verildi.

A+A-

AK Parti Düzce Milletvekili ve aynı zamanda Turuncu Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Ayşe Keşir ile Turuncu Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda Turuncu Kalkınma ve Kadın Derneği Başkanı Zahide Ceylan, gündemden düşmeyen Savaş, Göç ve Kadın konulu konferansta Çankırılılar ile buluştu. Konferansa Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ın eşi Seval Aktaş, Çankırı Belediye Başkan Vekili Tuncay Koç ve eşi Dolunay Koç, Eski Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Perihan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hacer Yıldırım katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Türkiye’nin göç konusuna çok yabancı olmadığını söyleyerek ülkemizin şu anda uyguladığı politikanın Osmanlı İmparatorluğu’nun uyguladığı mülteci politikasının bir uzantısı olduğunu ifade etti. Keşir, “Siyasi coğrafyamızın çok ötesinde gönül coğrafyamızda bulunan insanlara karşı sorumluyuz. Özellikle doğal afetler ve savaşlar sonucunda göç kaçınılmaz olabiliyor. Bu konularda mağduriyetin en büyüğünü kadınlar ve çocuklar yaşıyor.  Özellikle Arap Baharı’ndan sonra bölgede başlayan savaşlar, özellikle kadın ve çocukları göçe zorlayan bir yapı oluşturdu.  Şu an neredeyse her 20 dakikada 20 kişi, mülteci konumuna düşüyor.” dedi.

cankiri.jpg

kesir.jpg

Göç rakamlarından da bahseden Keşir, verilere bakıldığında; ülke dışına en çok mülteci veren ülkenin Suriye, en çok mülteci barındıran ülkenin ise Türkiye olduğunu söyledi. Keşir, ülkelerini terk etmek zorunda kalanların %80’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu, kadınların özellikle kaçış sırasında fiziksel ve cinsel istismara maruz kaldıklarını ve kadınların bu yüzden özel bir korumaya ihtiyaç duyduklarını da ifade etti.  

Keşir’in,  “Türkiye’nin uluslar arası alanda mültecilere yönelik yaptığı tüm çalışmalara rağmen başta ABD ve AB olmak üzere bu insanlık krizine kayıtsız kalmaktadır. Ülkemizin kadın mülteci politikalarına bakılmadan önce, bu konuda Avrupa’nın karnesini görmek gerekir. Biz göç etmiş, ensar olmuş bir Peygamberin ümmetiyiz.” sözleri büyük alkış aldı.

Turuncu Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda Turuncu Kadın ve Kalkınma Derneği Başkanı Zahide Ceylan ise yaptığı kısa konuşmada Türkiye’nin mülteci kardeşlerine manevi desteğini esirgemeyeceğini, bunun da ülkemizin sınavı olduğunu kaydetti. Programın sonunda Yunus AVM girişinde düzenlenen Savaş, Göç ve Kadın konulu sergi gezildi.

zahide-ceylan-001.jpg

ÇANKIRILILAR SERGİYE BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Savaşların nedenlerinden çok sonuçlarının kadın ve çocuklar üzerinde, bıraktığı izleri yansıtan “Kadın ve Göç” temalı fotoğraf sergisi  Çankırılı vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılandı.

"GÖÇ VE KADIN" SERGİSİ GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sergiyi gezen vatandaşlar, “ hiç kimse vatanını bırakıp, buralara gelir mi çaresiz kalmasalar gelirler mi”, “ kadın olmak her yerde zor,  savaşlarda daha bir zor ”, “çok duygulandım olan çocuklara oluyor”, onca kargaşa içinde bazen gülen bir çocuk yüzü görmek,  işte çocuk bu…her yerde çocuk”… diyerek  duygularını paylaştılar.

 

 

Yenikapı Haber / ÖZEL HABER

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.